Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA abril de 2018: "Ens volen esclafats. No ho aconseguiran"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    Escrivim aquestes línies amb el cor ple de tristesa, indignació, impotència. Hem assistit un cop més a una injustícia perpetrada per l'estat espanyol. Cinc bones persones han estat empresonades aquest divendres per uns delictes que no han comès i una altra ha emprès el camí de l'exili per no córrer la mateixa dissort. Amb ells, ja tenim nou persones empresonades i sis exiliades. A moltes d'elles se les acusa de rebel·lió, un delicte que requereix d'alçament violent.

    Tots sabem que de violència no n'hi ha hagut en tots aquests anys i que el moviment independentista és profundament democràtic i no-violent. Però això no els atura. Com que no hi ha hagut violència, se la inventen! Ells diuen que persegueixen delictes, però en realitat persegueixen idees. L'estat espanyol ha posat tota la seva maquinària a treballar contra els anhels de llibertat de milions de catalans i catalanes, contra les nostres institucions, contra el nostre sistema educatiu, contra els avenços socials que el Parlament de Catalunya ha legislat aquests últims anys.

    Davant d'aquest embat salvatge de l'estat espanyol, la única resposta possible és transformar la tristesa en fermesa, la indignació en determinació i la impotència en convenciment de la nostra força democràtica i pacífica. Perquè ara ja no es tracta només de defensar el dret del poble català a decidir el seu futur polític sinó de defensar també la democràcia i els drets civils i polítics que estan greument amenaçats.

    Mentre escrivíem aquest text, els esdeveniments s'han precipitat amb la detenció del President Puigdemont a Alemanya. Arreu de Catalunya hi ha hagut manifestacions de suport al President i per demanar la seva llibertat i la de la resta de presos polítics. Malauradament en algunes ocasions hi ha hagut enfrontaments i carregues policials que han resultat amb diversos ferits. Les mobilitzacions hauran de continuar però han de ser sempre pacífiques, o estarem donant arguments a aquells que construeixen mentides sobre el món independentista. No caiguem en paranys per fer-nos reaccionar de manera violenta. És el que volen. No els ho donem.

    Us volem a casa Dolors Bassa, Toni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Quim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Marta Rovira, Josep Rull, Jordi Sánchez i Meritxell Serret. No esteu sols! Llibertat presos polítics!

Pujar al principi de la pàgina