X
Emergència sequera
Portada|Gent Gran|Programa d'activitats del programa L'hivern de la Gent 6.0
 
Versió per imprimir
Programa d'activitats del programa L'hivern de la Gent 6.0

Fulletó Gent 6.0 hivern

Fulletó Gent 6.0 hivern

Fitxer: Fulleto_Gent_Gran_HIVERN_2024.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 988.58 kB

Des de la regidoria de Gent Gran posem a disposició de la ciutadania un programa d'activitats trimestral dirigit a persones a partir de 60 anys que tenen interès per tenir un envelliment actiu i saludable.

A la programació de la Gent 6.0 hi trobareu activitats per promoure l'envelliment actiu d'una manera cultural, saludable i activa amb vosaltres i amb el vostre entorn per alimentar el cos i la ment.

L'envelliment actiu ajuda a les persones més grans de 60 anys a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l'abast d'acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions. D'una banda, es tracta de mantenir l'activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D'altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d'endarrerir l'aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

La inscripció a cadascuna de les activitats és gratuïta i es realitzarà segons el formulari que trobareu per a cadascuna de les activitats. Les places són limitades, si s'exhaureixen les places es realitzarà sorteig amb totes les persones inscrites a l'activitat. 

Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb alella.gentgran@alella.cat o a 935404024

ACTIVITATS  GENER-MARÇ

Caminem i fem salut

Sessions adreçades a persones de més de 60 anys que vulguin adquirir o mantenir un hàbit regular de caminar.

Estan orientades a ser un primer pas per posar-se en forma i establir una rutina de realització d'activitat física.

Tenen una durada aproximada d'1 h i mitja a 2 h i es porten a terme utilitzant com a base les diferents Rutes Saludables del municipi.

Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports. 

Dia: dimarts, 9 i 30 de gener, 6 i 27 de febrer, 5 i 19 de març  

Hora: 9.30 h

Lloc: Pavelló d'Esport Municipal Abelardo Vera

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Marxa nòrdica

Sessions adreçades a persones de més de 60 anys que ja tinguin hàbit de caminar de manera regular i vulguin aprendre o practicar la tècnica de la Marxa Nòrdica.

Tenen una durada aproximada de 2 a 3 h i  es porten a terme seguint diferents itineraris que poden combinar medi natural i trama urbana i interurbana.

Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports. 

Dia: dimarts, 16 i 30 de gener, 13 i 27 de febrer i 12 de març 

Hora: 9.30 h

Lloc: Pavelló d'Esport Municipal Abelardo Vera

Preu: gratuït

Inscripcions en aquest FORMULARI 

ACTIVITATS  GENER

Balla

Taller en el que treballarem el moviment i el control del cos per posar-lo al servei de la música. Aprendrem que la dansa no té límits i que ens podem expressar ballant de moltes maneres diferents. 

Dia: dimarts 23 de gener  

Hora: 10.30 h

Lloc: Espai d'Arts Escèniques (sala de dansa)

Preu: gratuït

Inscripcions en aquest FORMULARI

Fogons d'Alella - Cuina d'hivern

Taller de cuina impartit per les alellenques Montxu Garcia i Mercè Pedemonte, on ens ensenyaran a fer un primer i un segon plat de cassola i també unes postres per llepar-se'n els dits, elaborats amb ingredients de KM0, cultivats a l'Hort d'en Pau, agricultor d'Alella. 
Tots tres uneixen forces per fer bullir els fogons mentre ens expliquen la importància de comprar productes de proximitat i de temporada. 

Dia: dimecres 31 de gener 

Hora: 17 h

Lloc: Can Gaza

Preu: gratuït

Inscripcions en aquest FORMULARI

ACTIVITATS  FEBRER

Anem a ballar a La Paloma

Després de l’èxit de l’últim trimestre, repetim la sortida amb autocar a la sala de ball la Paloma. Situada al carrer del Tigre de Barcelona, la Paloma és una de les sales de ball més antigues i famoses de Catalunya. Tot i que la façana té l'aspecte d'una nau industrial, l'interior deixa a qualsevol meravellat amb una decoració elegant i abarrocada.

Dia: diumenge 4 de febrer   

Hora: a les 17.30 h 

Lloc de trobada: Parada de Bus Can Lleonart

Preu: 15  € amb consumició

Venda d'entrades fins al 19 de gener: PRESENCIAL a l'Oficina de l'Associació Gent Gran Can Gaza, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. 

Taller de Benestar Emocional: Sentir-se bé en el dia a dia

L'envelliment comporta múltiples canvis fisiològics, socials i vitals que poden suposar un desafiament important pel nostre benestar. Per això, si volem viure bé a aquesta etapa i tenir una bona salut mental i física, haurem de saber gestionar les emocions que anem vivint. En aquesta xerrada parlarem sobre com afrontar aquests canvis per envellir de manera sana i positiva.  

En el marc de les Jornades de Salut Mental d'Alella.

Dia: dijous 16 de novembre de 2023

Hora: a les 19 h

Lloc: Can Gaza

Preu: gratuït

Inscripcions en aquest FORMULARI

ACTIVITATS  MARÇ 

Ou de Pasqua de xocolata! Activitat intergeneracional  

Vine amb els més petits de casa en aquest taller adreçat a avis i àvies i, néts i netes. Podreu compartir una estona d'oci mentre preparareu un ou de xocolata per decorar la mona de Pasqua. Taller de cuina on farem un ou de xocolata amb motlle i posteriorment, el podreu decorar al vostre gust. Impartit per l'alellenca Sandra Palazón, xef pastissera.  

Dia: dimecres 6 de març    

Hora: a les 17 h

Lloc: Can Gaza

Preu: gratuït

Inscripcions per parella (un adult i un infant) en aquest FORMULARI

Fem un centre de taula

En aquest taller podreu desenvolupar la vostra creativitat i fer un centre de taula amb materials variats i tècniques diverses.

Dia: dimecres 13 de març

Hora: a les 17 h

Lloc: Can Gaza

Preu: gratuït

Inscripcions en aquest FORMULARI 

 


ALTRES ACTIVITATS 

 

(*) Tallers per a socis i sòcies de l'Associació de Gent Gran d'Alella Can Gaza 

Per a qualsevol dubte podeu contactar al 935400521

 

Calendari Can Gaza tardor 2023

 INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS

Teniu a les vostres mans la programació “La Tardor de la Gent 6.0”, una programació que permet promoure l'envelliment actiu d'una manera cultural, saludable i educativa amb la ciutadania d'Alella i el seu entorn permetent així el creixement de la bona relació entre el cos i la ment.

L'envelliment actiu ajuda a les persones a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l'abast d'acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions. D'una banda, es tracta de mantenir l'activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D'altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d'endarrerir l'aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

La inscripció a les activitats es realitzarà a través del formulari. Les places són limitades.

Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb  alella.gentgran@alella.cat o a 935404024

 

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS

Servei de transport a demanda

Servei públic amb l'objectiu de facilitar la mobilitat i l'accessibilitat als serveis bàsics des de tots els veïnats del municipi adreçat a les persones empadronades a Alella, amb ús il·limitat per a majors de 65 anys i persones amb discapacitat física o sensorial. Des del 4 de setembre de 2023 el servei de taxi a demanda s'estén fins al CAP del Masnou. El servei es desenvolupa de dilluns a divendres, no festius, de 9 a 20 h. El preu és de 2 euros per un trajecte. Cal efectuar la reserva amb antelació trucant al telèfon 900 69 65 66, de dilluns a divendres (no festius), de 8 a 16 h. Per a més informació https://alella.cat/transportademanda.

Projecte Radars: fem poble 

El Projecte Radars impulsat per l'Ajuntament d'Alella vol enfortir la xarxa comunitària i participativa del poble, dins el marc del projecte municipal “Alella, poble cuidador”, posant el focus en aquesta ocasió en  les persones grans d'Alella.

Radars són els veïns i veïnes del poble, els comerços, les farmàcies, associacions i un equip format per persones voluntàries del municipi, que fan de “radar” allà on van. Amb una mirada sensible i respectuosa paren atenció a la dinàmica diària de la gent gran del seu entorn i si detecten algun canvi important informen la tècnica de Radars per a intervenir de la millor manera en cada cas.

Radars està dirigit a què les persones més grans de 70 anys que viuen al seu domicili -soles o acompanyades d'altra persona més gran de 65 anys- puguin romandre a casa seva amb seguretat i amb la complicitat del seu entorn. A més, es pretenen crear nous lligams i vincles comunitaris a través de la participació activa de la Gent Gran en el teixit social del poble.

Si voleu formar part de la xarxa Radars, saber com fer de radar i contribuir a pal·liar els efectes de la soledat no volguda de la Gent Gran o rebre més informació, us podeu posar en contacte  amb alella.radars@alella.cat

Àpats en companyia

El servei d’àpats en companyia té com a principal objectiu facilitar un lloc de trobada entre les persones grans del municipi, en un entorn agradable, obert i acollidor. Està ubicat a l'espai social de la gent gran de Can Gaza.  

S'adreça a totes les persones empadronades a Alella majors de 65 anys. 

Per gaudir d'aquest servei pots trucar al telèfon 93 540 63 07 el dia abans per reservar la plaça. El dinar té un cost de 7 euros i si s'hi vol anar de manera periòdica, des de Serveis Socials es farà una valoració de la situació personal per determinar el preu.

Bonificacions de targetes transport

A l’ l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament podeu adquirir la T-10 Social amb tarifa reduïda per a majors de 65 anys amb un import de 6'80 € per 10 viatges. Únicament a les línies de transport urbà del municipi: Alella Exprés i Alella Circumval·lació. El pagament s'haurà de realitzar amb targeta bancària.

Bonificacions Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Podeu consultar el programa de L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella i comprar les vostres entrades amb bonificació per a persones més grans de 65 anys a https://alella.koobin.cat

Bonificacions al Complex Esportiu d'Alella

Descompte en la quota d'inscripció per a persones empadronades a Alella i mensual per a persones més grans de 60 anys o pensionistes.

Rutes Saludables d'Alella

Projecte format per 3 rutes urbanes de diferents distàncies: verda (3,5 km), taronja (6 km) i vermella (8 km) que té per objectiu facilitar la pràctica física i esportiva i el foment d'estils de vida saludables.

Les rutes estan senyalitzades i  al llarg dels recorreguts trobareu Espais Actius que disposen d'elements bio saludables per realitzar exercicis complementaris.

 

Pujar al principi de la pàgina