Filtrar esdeveniments
5. CULTURA
Imatge inexistentGrau d'assoliment
 • Accions 2021:

  Amb motiu de la pandèmia, el Festival d'estiu i Músics en residència 2020 no es van portar a terme. Amb motiu de la reducció de pressupost a l'exercici 2021, el Festival d'estiu i Músics en Residència van reduir la seva programació, però van tenir continuïtat a l'espera de poder reemprendre programació estable.

  Espais de Poesia: Durant el 2020 es va suspendre la setmana d'Espais de Poesia que s'organitzava al mes de maig i es va estendre la programació durant l'any.  Aquest 2021 Espais de Poesia s'ha desenvolupat els mesos d'abril, maig i juny, amb la col·laboració amb el Poesia i + al juliol.

  Accions 2022:
  Programació especial pels 15 anys d'Espais de Poesia assolida amb èxit, tot establint vincles amb altres equipaments, regidories, entitats, centres educatius i institucions de l'entorn. Consolidació del festival sense perdre la vinculació amb el territori, tret que el singularitza. Així mateix, enguany s'ha realitzat el canvi de format del programa, renovació de la imatge dels Espais de Poesia.
  Accions 2023:
  Espais de Poesia ha celebrat amb èxit la seva 16a edició, amb la implicació de diferents regidories, entitats i centres educatius i institucions. Músics en Residència, les estades musicals d'Alella ha esgotat totes les entrades disponibles en els dos concerts que s'han fet el 29 i 30 de juny a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. D'altra banda, la cloenda de la temporada musical de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, amb el concert de la guitarrista Marta Robles i l'actriu i cantant Elena Gadel, que es va fer el 17 de juny als Jardins de Cal Marquès, ha agafat el relleu al Festival d'Estiu, mantenint el mateix format.
 • Accions 2021:

  L'Espai d'Art i Creació Can Manyé, durant els mesos de setembre-octubre, segueix apostant per exposicions que tracten el paisatge i l'entorn proper, en relació amb la Festa de la Verema.

  Can Lleonart desenvolupa les seves tasques amb la mirada al desenvolupament de la cultura tradicional i popular des de dos eixos: la col·laboració amb entitats que tenen aquest fi i la programació de cursos, tallers i activitats relacionades amb aquesta acció.

  La Biblioteca Ferrer i Guàrdia continua treballant en la programació de la cultura popular i tradicional amb el format completament tradicional com és l'Hora del conte, presencial o virtual, i es complementa amb propostes com Laboratoris de lectura. La celebració d'una efemèride sovint és un motiu per vincular-ho amb la proposta a programar: contes populars, llegendes, personatges/figures rellevants, etc. Planificació destinada a públic infantil com també a joves i adults.                                                                                                                                                     
  L'Espai d'Arts Escèniques dedica un part de la seva programació a propostes de cultura tradicional i popular, el suport a Pastorets, el concert de sardanes, espectacles que reivindiquen la cultura local com Peix o sabates noves o la participació de Timbalers d'Alella a espectacles com Possê.

  Accions 2022:

  Des de Can Manyé, programació en relació amb la llengua i literatura catalanes, així com una exposició vinculada a la Verema. Aquest any, amb l'exposició "Pedra, paper, territori", una proposta participativa dirigida per l'artista Sara Milian que va involucrar de manera transversal alellencs i alellenques entorn de temàtiques com la gestió del territori i la sostenibilitat. Gestió i lliurament dels Premis Literaris Alella 2022 amb un recital-homenatge a Maria Oleart per les XXV edicions del guardó. Espais de Poesia, entre moltes altres activitats, va programar "El Price dels poetes" sobre el Primer Festival Popular de Poesia Catalana. També cal sumar altres iniciatives com, per exemple, la col·laboració amb Òmnium Cultural en les sessions dedicades a Jacint Verdaguer.

  Des de Can Lleonart s'han programat els següents cursos:
  - Ball d'Envellat i Festa Major
  - Conjunt de Gralles

  També ha sigut espai de les següents exposicions:
  - Un país a la copa
  - Alella vam votar i vam guanyar

  Finalment, l'equipament ha cedit els seus espais a entitats que fomenten la cultura catala con: Òmnium Cultural, ANC, entre d'altres; per les seves reunions i esdeveniments.  

  Des de la biblioteca Ferrer i Guàrdia a l'hora de la programació ha tingut  molt present la tradició de l'escolta de les paraules i el viatge de viure emocions, com ha estat en  el cas dels espectacles familiars El viatge de l'elefanta Sara - sessió realitzada a l'Espai d'Arts Escèniques-, Contes dins un cistells i Contes que bufa el vent, totes tres sessions ha comptat amb la presència de la música. Per conèixer el territori i entorn natural s'ha dut a terme sortides a punts concrets dins del Parc de la Serralada  Litoral per a conèixer els nostres ocells i les aus rapinyaires, tots ells ben necessaris i d'aquesta manera conscienciar sobre la importància de la seva protecció.
  La literatura s'ha viscut des del cicle Llibres amb veu pròpia,, una  programació totalment d'autors locals per a donar visibilitat a la tradició de l'escriptura.                                                             

  L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella presta especial atenció a aquelles propostes que promouen la cultura tradicional i popular, en concret ha inclós a la programació espectacles que fusionen la dansa tradicional vasca amb el hip hop a Topa de Brodas Bros i dona impuls i suport als Pastorets, entre altres propostes locals que inclouen la participació d'entitats de cultura tradicional alellenca i activitats relacionades amb la Verema.

  Accions 2023:
  La cultura tradicional i popular és promociona tant als programes festius com a la programació dels diferents equipaments culturals.
 • Accions 2020:
  L'Espai d'Arts Escèniques, malgrat la situació de pandèmia desenvolupa en l'actualitat una programació establem consolidada d'arts escèniques amb espectacles de diferents disciplines d'arts escèniques (teatre, música, dansa, circ). Al 2020 s'han publicat dos programacions (gener-juny), octubre-desembre) amb un total de 19 espectacles o activitats professionals d'arts escèniques. Al 2021 mantenim l'oferta d'arts escèniques en consonància amb les restriccions i mesures per evitar la propagació de la pandèmia. Es redueix el pressupost però es manté l'oferta i la qualitat.
 • Accions 2021:
  Durant el 2021 han estat en funcionament els bucs en funció de les restriccions per la pandèmia. Hem tingut una cessió regular i cessions puntuals. També s'ha realitzat un estudi de l'impacte sonor sobre la resta d'edifici i s'han establert horaris d'ús i s'han fet petites millores en l'equipament. Al 2022 s'actualitzaran els preus públics per adaptar-ho a les necessitats i usos.
 • Accions 2021:
  El reglament està redactat pendent d'aprovació prevista per al 2022.
  Accions 2022:
  El reglament es troba pendent de la seva aprovació, prevista al mes de febrer de 2023.
  Accions 2023:
  El Ple de l'Ajuntament celebrat el 30 de març de 2023 va aprovar inicialment el Reglament d'ús dels tres equipaments culturals del municipi: Can Manyé, Can Lleonart i l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella.  L'objectiu d'aquest reglament és regular el règim jurídic de les condicions d'ús per a la societat civil i la ciutadania d'aquests tres espais culturals gestionats per l'Ajuntament d'Alella i els drets i deures de les persones usuàries.
 • Accions 2022:
  Al mes de gener del 2023 la Diputació lliurarà el Programa funcional que contindrà els espais i les superfícies que haurà de tenir la nova Biblioteca. Amb això es podrà redactar un nou projecte executiu.
  Accions 2023:

  La Diputació de Barcelona va lliurat a l'Ajuntament al mes de febrer el Programa Funcional per al trasllat de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella al nou
  emplaçament previst per l'ajuntament al Torrent de Vallbona. Aquest document ha estat elaborat pels tècnics de la Gerència de Serveis de Biblioteques en resposta a la petició de l'Ajuntament a través del recurs “Estudis per a la creació, trasllat i ampliació d'equipaments bibliotecaris” a través del Catàleg de Serveis 2022
  de la Diputació de Barcelona.

 • Accions 2022:
  Un cop publicat, el 22 de desembre de 2022, el recurs per sol·licitar els recursos per la redacció de "Plans i projectes per al desenvolupament cultural local"  en el marc Catàleg 2021-2023 podem iniciar els tràmits per la seva sol·licitud.
  Accions 2023:
  L'Ajuntament ha sol·licitat un recurs de la Diputació de Barcelona per a l'elaboració de Plans i projectes per al desenvolupament cultural local
   
  Pujar al principi de la pàgina