Filtrar esdeveniments
Escrit Alella Primer-CP març 2016. Transparència
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    En els darrers anys, el context social i econòmic, les noves inquietuds socials cap a una major participació ciutadana i per la fiscalització de la gestió, política i econòmica de les administracions, han posat de relleu la necessitat d'adaptació als nous temps i les noves formes.

    Tenir una ciutadania preocupada i interessada en el fer del nostre ajuntament i que mantingui la confiança en els seus representants polítics únicament pot ser possible si dotem de tota la informació necessària per poder dur a terme la seva funció de control.
    Des d'aquesta perspectiva, el bon govern ha de facilitar eines per a què la ciutadania, de manera individual i també col·lectiva, tingui accés a la informació: dades obertes, transparència amb la tecnologia al servei de les persones. No només per conèixer, més transparència també en relació a la manera d'exercir el poder i gestionar els recursos públics per part dels càrrecs electes.

    Els anys 2013 i 2014, el nostre ajuntament ja va rebre el Segell de Transparència Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local que concedeix el laboratori de Periodisme i Comunicació per a la comunicació global de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per aquest motiu constitueix un pas determinant la creació del Portal de Transparència, un espai al web de l'ajuntament que ja està a disposició dels alellencs i alellenques i on poden trobar tota la informació necessària referent al funcionament i la gestió de la nostra institució. Això suposa establir una nova relació ciutadà - administració, basada en la rendició de comptes i en posar en obert totes les dades públiques que es generen, de forma accessible; la participació, més enllà del vot i la queixa, per aprofitar el coneixement col·lectiu i encertar en les polítiques que es porten a terme i la col·laboració per construir entre tots i per a tots.

    Volem mantenir un compromís ferm per la transparència, per la informació d'interès públic que ha de pertànyer a les persones per a les quals es governa, entenent que un alt estàndard de transparència és part essencial de la legitimitat de qualsevol administració moderna.

Pujar al principi de la pàgina