Filtrar esdeveniments
Escrit Alella Primer-CP abril 2016: "Ciutadania"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    En el darrer Ple Ordinari de l'Ajuntament, Alella Primer-Candidatura de Progrés va presentar una moció de rebuig al preacord signat entre els caps d'estat i de govern de la Unió Europea amb Turquia aquest passat mes de març, en el que es proposa retornar a Turquia totes les persones que arribin a les costes gregues a canvi d'incrementar les ajudes a favor de l'estat turc. Un acord que, per nosaltres, vulnera els convenis internacionals sobre drets humans signats per la mateixa Unió Europea.

    Tot i que pot semblar que ens queda lluny, volem recordar que aquest mateix consistori va aprovar en el Ple del mes de setembre de 2015 una moció en la que ens proposavem, entre altres acords, acollir refugiats que pateixen les terribles conseqüències d'una guerra que els manté entre la vida i la mort cada dia. Conscients de que els drets humans han de prevaldre per sobre de qualsevol interés econòmic i territorial, només cal anar vuitanta anys enrera per recordar el que molts dels nostres familiars van haver de passar per fugir d'una guerra injusta. Arrencar les arrels d'on s'és nascut, només s'entén en l'esperança de trobar una vida i futur millor. Catalunya sempre ha estat terra d'acollida, una societat plural i intercultural, i entenem que el respecte a la diversitat és part inseparable de la nostra identitat com a catalans i catalanes.

    No som de la opinió d'excloure i enfrontar les persones pel seu origen. La cohesió i la convivència entre diferents són trets diferencials que només tenen com a objectiu fomentar la convivència, la tolerància i el civisme. Pensem que cal continuar apostant per polítiques i accions que garanteixin la integració de les persones que s'han anat incorporant a la ciutadania catalana, des de la pràctica de drets i deures per part de tothom.

    Evitem caure en discursos racistes, xenòfobs i populistes que només poden alimentar la desconfiança i l'odi vers la pluralitat, la dignitat de les persones i la seva seguretat, tot i fer front a les atencions socials, sanitàries i legals que requereixin, sempre en un marc de garanties jurídiques imprescindibles.

    Cal assumir i reconèixer una societat cada cop més diversa culturalment, ètnica i religiosa, que es sustenta en drets i deures comuns de ciutadania. La presència de persones nouvingudes implica governar la diversitat per tal de construir una societat inclusiva i cohesionada, a partir de la igualtat d'oportunitats, però també a partir d'un marc de convivència clar. Cal ser conscients que aquest procés suposa un esforç conjunt que vincula totes les parts.

Pujar al principi de la pàgina