Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP febrer de 2017: "Un món per a tothom"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    En aquest primer ple de l'any, vàrem aprovar de forma definitiva el pressupost municipal per aquest 2017. Un pressupost que, vinculat amb el Pla d'Actuació Municipal, permetrà posar en marxa el nou equipament cultural, portar a terme la remodelació del camp municipal d'esports, a la vegada que manté els objectius fixats en el PAM per aquest any.

    I amb no menys debat, també es va aprovar l'adhesió a la campanya “Casa Nostra És Casa Vostra”, del Fons Català de Cooperació al desenvolupament, de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima de conflictes armats. Alella, ja fa uns mesos va aprovar ser municipi d'acollida de persones refugiades i és que la greu crisi humanitària que actualment estem vivint s'ha conformat com un dels principals reptes que Europa ha d'afrontar, si tenim en compte els centenars de milers de persones que han arribat a la Unió Europea des de l'any 2015. Malauradament, aquesta arribada massiva de refugiats està fent créixer els discursos xenòfobs, racistes i populistes que culpabilitzen els refugiats de tots els mals i no només a Europa.

    La nova política en matèria d'immigració adoptada per l'actual president del Estats Units ha aixecat totes les alertes pel que fa al tracte discriminatori que per raó de nacionalitat, religió o fe està aplicant en els seus ciutadans i a totes aquelles persones que provenen de països que, segons ell, podrien posar en risc aquell país.  Tot d'una el món ha retrocedit vuitanta anys!

    Pensem que tan moralment com legalment, tenim l'obligació d'acollir i permetre la integració de totes aquestes persones que fugen d'una guerra, jugant-se la vida en la majoria dels casos, per demanar asil a Europa i a altres bandes del món, on valors fonamentals com la llibertat o la solidaritat encara són pilars per un futur millor.

Pujar al principi de la pàgina