Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP octubre de 2017: "Així no"
 
Versió per imprimir
 • Alella Primer-CP

  Avui, dos d'octubre, començar a escriure aquestes línies no és gens fàcil. Les escrivim des de la tristesa, la indignació, la condemna i el rebuig. Les brutals imatges que es repetien a diferents municipis de Catalunya per part de la policia nacional i la guàrdia civil ens van remoure, com ja feia molt temps que no ho feia, la consciència i els records d'altres èpoques grises de la nostra història. Des d'aquella crida, “llibertat, amnistia, estatut d'autonomia”, ha plogut molt. Però avui, la sensació és que res ha canviat i que hem tornat a retrocedir en el temps.

  Des de la sentència del tribunal constitucional que tombava l'Estatut aprovat pel parlament de Catalunya l'any 2006, el continu assetjament a les institucions catalanes per part del partit popular i del seu govern han acabat definitivament trencant l'equilibri constitucional i ens ha abocat a un conflicte que avui ja és d'extrema gravetat. No volem que actuacions policials amb l’ús de la força, com les del dia 1-O, puguin malmetre la convivència pacífica de Catalunya. Considerem inacceptable qualsevol acció policial gratuïta i desproporcionada d'impedir per la força una important mobilització ciutadana i el dret a expressar els seus anhels.

  Ni Catalunya ni el conjunt d'Espanya es mereixen això. L'atzucac en el que ens trobem i les tensions que l'1 d'octubre es varen desfermar només tenen solució a través del diàleg, la negociació i els acords. La nostra posició és inequívocament partidaria d'un referèndum legal, acordat i que permeti votar als catalans i catalanes amb totes les garanties. Cal recercar un pacte que inclogui l'instrument que això ho faci possible, fer les reformes necessàries que desenvolupin el dret a consulta de tota la ciutadania.

  Defensem la tolerància cap a qualsevol opinió sempre que sigui donada des del respecte, de la mateixa manera que condemnem que es limiti la llibertat d'expressió i de reunió, actuacions que malauradament hem viscut aquests darrers dies i que ens han portat a la indignació cap a un govern que tots aquests anys s'ha pensat que el que passava a Catalunya era banal.

  Demanem la dimissió de l'actual president del govern espanyol per la seva irresponsabilitat a l'hora de gestionar la demanda del poble de Catalunya i per la prohibició d'un dels drets fonamentals com és la llibertat d'expressió de la ciutadania.

  Diàleg i acord.

Pujar al principi de la pàgina