Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP desembre de 2017: "Prou incerteses"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    Des del grup municipal d'Alella Primer-CP i PSC, sempre hem tingut clara la prioritat de defensar la llibertat i la democràcia per davant de la repressió i de trobar la solució als conflictes a través de la via del diàleg, la negociació i el pacte amb acords i compromisos. La transició a la democràcia, amb l'aprovació de la constitució espanyola l'any 1978, va permetre l'impuls de l'estat del benestar, l'ampliació de drets civils i socials i el desenvolupament d'un estat descentralittzat en forma d'autonomies que ens permetia dotar de major autogovern a les diferents comunitats autònomes. Cert que amb la retallada del nou estatut aprovat l'any 2006 pel parlament de Catalunya dictada per una sentència del tribunal constitucional juntament amb les polítiques de retrocés social adoptades pel partit popular, Catalunya ha vist minvat i menystingut els seu marge d'autogovern i més encara en aquests moments en que l'aplicació del 155 ens té atrapats fins que no passem la comtessa electoral del 21D.

    La declaració unilateral d'independència de Catalunya el passat 27 d'octubre així com la postura immobilista del govern de la dreta espanyola durant anys, la seva negativa al diàleg i la seva falta de resposta al deteriorament de la situació política ha estat tant irresponsable que només ha contribuit a empitjorar el problema. Cal una resposta política i no una resposta jurídica per cercar la solució. Ens preocupa com s'haurà d'afrontar la sortida de l'atzucac en el que ens continuem trobant i que té greus conseqüències polítiques, econòmiques i socials, deixant una fractura social important a Catalunya: o ets dels nostres o ets dels altres, obviant els matisos o els possibles ponts de concòrdia.

    Cal que a Catalunya, ara més que mai, es reconstrueixin els llaços trencats, que hi hagi un canvi de rumb que doni estabilitat i una política de reconciliació que ens permeti avançar cap al país que volem totes i tots plegats. Des d'Alella, el nostre poble i la nostra prioritat, Alella Primer-CP continuarà treballant des de la oposició de forma constructiva i propositiva, perquè tot allò que estàvem gestionant des de govern, s'acompleixi en aquest mandat.

Pujar al principi de la pàgina