Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP maig de 2018: "1 de Maig"
 
Versió per imprimir
 • Alella Primer-CP

  Els i les socialistes de Catalunya som hereus de les lluites obreres i populars en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores. Hem treballat amb el sindicalisme en la conquesta i l'establiment de nous drets, que han suposat una millora de les condicions laborals, però també en l'impuls d'un treball digne i de qualitat, desenvolupant empreses més competitives i un creixement econòmic sostenible i ben distribuït.

  El treball en aquest Primer de Maig recupera de nou la centralitat del debat públic, sent una oportunitat per posar al dia les principals reivindicacions i propostes de les treballadores i els treballadors. La mal anomenada “recuperació econòmica” no s'està traduint en una millora dels salaris ni dels llocs de treball, ni tampoc en quantitat ni en qualitat. Per contra, els beneficis empresarials s'han recuperat de manera destacada mentre tenim salaris a nivells dels pitjors moments de la crisi.

  Enguany es compleix el sisè aniversari de l'aprovació de la Reforma Laboral del Partit Popular. Una reforma laboral que buscava abaratir els salaris i facilitar l'acomiadament, assegurant que després de la crisi l'ocupació seria estable i es recuperaria el poder adquisitiu. Sis anys després, però, la realitat és que guanyar competitivitat a base d'una devaluació interna no és, ni ha estat mai, una solució per dinamitzar l'economia, sinó que simplement representa el màxim exponent d'un model productiu insostenible, basat en el baix cost i el poc valor afegit.

  Aquesta Reforma Laboral s'ha acarnissat de manera especial amb les dones i el jovent. Avui segueixen patint més discriminació. Ens trobem amb multitud de casos d'explotació laboral en col·lectius femenins com les cambreres de pis o en el col·lectiu jove dins de les plataformes digitals. Velles formes d'explotació disfressades de modernitat.

  Davant d'aquests fets, considerem indispensable derogar la Reforma Laboral de l'any 2012 i aprovar un nou Estatut dels treballadors amb el consens dels agents socials, que eviti la reiterada vulneració dels drets dels treballadors i les treballadores.

  Hem d'assolir una recuperació econòmica justa amb una reducció de les desigualtats que, ara com ara, s'estenen per la nostra societat de manera vertiginosa. Aquesta ha de ser la nostra prioritat i aquest serà el nostre objectiu allà on tinguem la força per defensar-lo.

Pujar al principi de la pàgina