Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP gener 2016: "Tenim Pam, tenim calendari, tenim feinada"
 
Versió per imprimir
 • En el darrer ple de 22 de desembre ha estat aprovat el Pla d'Actuació Municipal, que recull les propostes dels diferents programes electorals que el govern ha considerat idònies i aquelles altres que a partir de les negociacions han estat incorporades (per convenciment, transacció o insistència). Esdevenint, amb la seva aprovació pel Ple, el full de ruta de l'Ajuntament per al període 2015-2019.
  Tal com varem remarcar en campanya, per a nosaltres era imprescindible que aquest Pla existís, que tingués una cronograma i que el seu compliment  fos fiscalitzable per part dels veïns. Perquè entenem que un Ajuntament, especialment quan es governat per forces d'esquerres, a més de gestionar satisfactòriament el present ha de projectar i treballar per a un model concret de poble cap al futur.
  El Pla aprovat consta de 148 accions en 9 àmbits diferenciats.
  En el costat de contres trobem que certes propostes electorals nostres no han pogut ser consensuades i han quedat fora del PAM (com p.ex. les propostes de millora en la gestió de les inversions i contractacions públiques), s'inclouen més frases desideratives de les que ens agradaria i no hem pogut condicionar la proposta d'instal·lació de càmeres als resultats i conclusions a que arribi el Pla Local de Seguretat, tal i com ens sembla que hauria de ser.
  En el costat de pros el redactat final del Pla -a més a més d'incloure la nostra proposta de calendarització i fiscalització pública- conté 78 accions presents al nostre programa electoral, això és un 53% de les accions incloses al PAM. Entre les que trobem p.ex. el desplaçament progressiu de remanent municipal cap a entitats de banca ètica, la elaboració de la carta de Drets socials, la creació del banc públic de terres i la implantació de la Comissió de seguiment del POUM i d'altra banda trobem encertades i oportunes bona part de la resta d'accions incloses.
  Pel que a la valoració que fem del document aprovat és molt satisfactòria i ho considerem un precedent pràctic i reeixit de negociació entre grups municipals en clau del que és millor per al poble per sobre de paternitats de les propostes i interessos de partit.
  Ara doncs, tenim la responsabilitat conjunta d'aplicar les accions previstes al PAM i fer-ho en els períodes fixats, transformant les paraules en fets.
  Bon 2016!

Pujar al principi de la pàgina