Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP abril de 2016. "Alella acollidora"
 
Versió per imprimir
 • El darrer dijous desprès del ple, va tenir lloc una reunió amb veïns inquiets per les ocupacions de  cases. Una reunió no prevista però necessària donat el neguit acumulat i donat que el propietari d'una de les cases ocupades acabava de recuperar per la via de fet la seva tinença

  El debat sobre les ocupacions fa temps que dura i és prou complex com per banalitzar-lo, hi ha una gran diversitat d'ocupacions i de propietaris ocupats, però si cal posar-lo en context, a Alella hi ha actualment 11 habitatges ocupats d'un parc de 3.800 vivendes, un 0,3%.

  Comprenem la frustració d'aquells veïns que pateixen la usurpació sobrevinguda dels seus béns familiars, i la lentitud dels processos legals per recuperar la tinença dels seus habitatges, i la d'aquells qui assumint les possibles conseqüències no veuen altre sortida que la recuperació per la via de fet.

  Però junt al debat sobre les ocupacions, important, per part d'alguns assistents a la reunió també es va traspuar un altre assumpte barrejat amb l'anterior i que més enllà dels fets i les circumstàncies concurrents es referia a una concepció de model de poble.

  Alella ha aprovat els darrers sis mesos dues mocions a favor de l'acolliment de refugiats i contra les polítiques economicides i deshumanitzades de fronteres que se'ls aplica, i en ambdues mocions s'ha fet referència a la voluntat de que tant bon punt els possibles refugiats arribin a Alella se'ls garanteixi l'accés als serveis bàsics que permeten una vida digne. No es tracta d'una condescendència cap al sofert, es tracta del reconeixement i garantia dels Drets Humans que haurien de ser inalienables. I és per nosaltres un orgull que la posició al respecte sigui compartida per la majoria de veïns.

  Però a la reunió de dijous passat, aquests mateixos Drets que volem integres per als refugiats d'enllà  van ser qüestionats per a persones, i especialment nens, que es troben ara i aquí al nostre municipi.

  És per això que des d'aquest petit espai volem agrair expressament la tasca que s'està duent a terme des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament al respecte i la d'aquells veïns que tot i els temors, dificultats, i contradiccions, que tots podem tenir, creuen que la defensa dels Drets Humans i els Drets dels infants es demostra quan les coses no són fàcils.

  La bombolla en que vivia Alella s'ha esquerdat, és el moment de deixar clar que Alella poble acollidor no és només una frase amable.

Pujar al principi de la pàgina