Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP juny de 2016: "Gràcies xofer!"
 
Versió per imprimir
  • La setmana passada fou acomiadat el xofer de l'autobus Alella-Barcelona, un conductor puntual, responsable, atent i amable. El contracte de servei d'autobusos urbans i interurbans està externalitzat a l'empresa Sagalés, empresa que ve prestant el mateix servei des dels any 90 i que per tant no es veu afectada per variacions dràstiques del volum de feina i te uns ingressos constants.

    El contracte d'aquest xofer, i de tants altres, ha estat el de 6 mesos, pròrroga de 6 mesos més, acomiadament i “espera uns mesos i passa per les oficines a veure si hi ha feina” segurament per temes fiscals que res tenen a veure amb el treball. No s'ha tingut en compte ni les enquestes de satisfacció, ni l'absència de cap incident, ni la situació d'angoixa i dependència generada al treballador ni tampoc la recollida de més de 70 firmes que espontàniament els usuaris varen presentar davant l'empresa per a conservar la vinculació del xofer amb el bus i amb el poble.

    El govern de l'ajuntament des de la gran externalització de la tardor de 2015 de les àrees d'adolescència, joventut, participació, festes, gènere i cooperació va prometre no continuar en la tendència de privatització dels serveis públics.

    Tanmateix recentment ha aprovat l'externalització del servei de jardineria i manteniment d'espais públics i fa pocs dies s'ha contractat, per adjudicació directa no concursada, el servei d'encartellat d'activitats municipals. Tasques que tradicionalment havia vingut fent la brigada a qui cada vegada se li treu més competències i que es va empetetint mitjançant no cobrir les jubilacions ni dotar de nou personal per complementar les limitacions pròpies de l'envelliment del cos.

    La gestió responsable d'allò públic passa per garantir un bon servei però també —especialment per un govern autoanomenat d'esquerres— per garantir que aquell qui està duent a terme la tasca pública disposa de les condicions materials suficients com per poder fer bé la seva feina en absència de precarietat. Per això hem demanat que d'acord amb el compromís contret no es segueixi per la via de privatització dels serveis públics i que es vetlli per a que els treballadors que fan funcions públiques en empreses externalitzades tinguin unes condicions laborals dignes. Que l'Ajuntament d'Alella no sigui instigador i còmplice necessari de la precarietat. Alhora volem reconèixer públicament la tasca de tots aquells qui malgrat la seva situació precària posen tot el seu entusiasme per oferir el millor servei possible, que la fredor de qui us menysté no us faci oblidar l'agraïment d'aquells qui ens beneficiem del vostre bon fer, gràcies.

Pujar al principi de la pàgina