Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP setembre de 2016. "Deures pendents i nou curs"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  Estrenem curs amb la determinació de posar fil a l'agulla als temes penjats (patrimoni i paisatge, gestió forestal, habitatge jove, arxiu històric, externalitzacions)  i d'assolir també la fita a l'estiu del 2017 d'inaugurar amb tota convicció el que ha de ser un equipament clau de la cultura local: l'espai d'arts escèniques i casal d'Alella.

  D'ara i fins a la primavera del 2017 els regidors, tots els regidors, tenen la responsabilitat de vehicular les propostes, idees, consells... per reglamentar-ne el seu contingut, gestió i com s'obre a tothom.

  La visió d'Alternativa per Alella és clara: el futur equipament ha de comptar amb programació continuada de teatre, cinema, música i arts escèniques prioritzant la qualitat per sobre dels noms. Però no només pot ser un centre de consum il·lustrat, cal que hi hagi també, i sobretot, cursos bàsics accessibles a tots els veïns de dansa, teatre, musica, circ i altres arts que permetin generar contingut des del propi espai i afavoreixin l'empoderament cultural personal i col·lectiu.

  I d'altra banda cal que el contingut no reglat també sigui ben present: obrir els espais i bucs d'assaig per al creixement de petits (o grans) projectes no tutoritzats per la pròpia administració. La creativitat ha de poder créixer plenament lliure.

  Aquest és doncs, en l'àmbit cultural, un dels reptes més interessants i potents que ha tingut mai Alella.

  Ben encaminat pot fructificar i ser una olla de sinergies que enriqueixi el nostre teixit de poble i es propagui més enllà del propi espai.

  Però cal valentia, desterrar els interessos partidistes, evitar les correcuites i superar els murs del petit comitè de govern per evitar caure en la burocratització, la compartimentació i la malfiança que pervertirien l'esperit i anhels que ens han portat a invertir-hi tant.

  Així doncs, arremanguem-nos, que ens caldrà posar-hi tota la paciència, voluntat i ànim per a que en poc menys d'un any el fruit de la col·laboració de molts ens dugui com a poble a obrir orgullosament les portes i finestres del nou espai d'arts escèniques.  

Pujar al principi de la pàgina