Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP febrer de 2017. "Desestimació íntegra"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  No hem aconseguit ni el canvi d'una coma. 0. Les al·legacions al pressupost municipal han estat desestimades en la seva totalitat. La justificació?: “la voluntat d'aquest govern”.

  Davant l'evidència que el PAM és un compromís vinculant de la legislatura i que el calendari és el seu mecanisme de control, el desdeny de descriure'l com una mera “declaració d'intencions polítiques”.

  Davant la nostra reclamació d'una resposta escrita, explícita i argumentada, de per què cada una de les actuacions compromeses eren eliminades, el silenci.

  Els dies previs al Ple d'aprovació definitiva, amb ganes de trobar un possible acord, vàrem intentar contactar i consultar al·legació per al·legació amb cada àrea i per diferents canals. Cap resposta.

  Des que el juny de 2015 vàrem entrar a l'Ajuntament hem dut a terme la nostra tasca amb una voluntat ferma i constructiva: fer contínuament propostes de millora, participar en tots els àmbits en què se'ns ha permès, treure ferro als menyspreus i donar suport i la cara, demanat o no, quan hem considerat que calia. Feina de formiga.

  Per això ens dol expressament que quan presentem propostes de millora als pressupostos 2017, quan reclamem allò signat i validat pel Ple com a full de ruta d'aquest mandat, i quan ens oferim a negociar-ho tot, el silenci sigui l'única resposta.

  A tall d'exemple, i amb ànim que fent-ho públic es reverteixi aquesta decisió: respecte la crisi de refugiats, donat que a Alella encara no n'ha arribat cap, vàrem proposar preveure una partida expressa —distinta a la del 0,7% de cooperació destinada a projectes en origen— per donar suport als col·lectius de voluntaris que estan ajudant en el trànsit.

  Fou desestimada per la majoria absoluta del govern. I, minuts després, el mateix govern va proposar una nova moció de suport als refugiats (i ja en van tres) sense cap més efecte pràctic a curt termini que el d'animar els veïns i veïnes a participar en la manifestació organitzada per Casa Nostra És Casa Vostra a Barcelona el proper 18 de febrer.

  Convocatòria que fem nostra i compartim, però que per a nosaltres té el regust amarg d'una oportunitat perduda de posar a treballar, més enllà de les declaracions solemnes, les nostres paraules de solidaritat com a poble.

Pujar al principi de la pàgina