Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP març de 2017: "El cel embrutat"
 
Versió per imprimir
  • Alternativa per Alella-CUPEls darrers anys mentre la fibra òptica arriba lentament a les cases d'Alella també es va teixint una espessa teranyina negra sobre els nostres caps, especialment als barris i urbanitzacions.

    Ens hi hem anat resignant fins a obviar-ho, com passa amb tots els bunyols urbanístics, però això no vol dir que sigui normal.

    L'any 2013 el govern de l'Ajuntament va contractar un estudi titulat: “projecte executiu de la infraestructura necessària per a desplegar la xarxa de fibra òptica fins a la llar” que va costar 60.000€. Tot i haver sol·licitat veure'l des de fa dos mesos, encara no hem pogut conèixer el seu contingut. Però entenem que no preveia tirar cables entre cantonades, arbres, pals elèctrics, faroles i qualsevol altre element que mantingui una certa verticalitat.

    L'estesa de fibra òptica requereix la concessió prèvia de llicència municipal, i preferentment s'ha de fer soterrada. I es per això que: o bé els instal·ladors no han sol·licitat la llicència, pel que cal iniciar el procediment corresponent, o bé el govern ha permès aquest desgavell. Pel que caldria revisar qui, com, i perquè  ha autoritzat la instal·lació contraria al planejament municipal i la regulació del paisatge urbà. Sigui com sigui el resultat és el mateix: cal posar fi i revertir el descontrol del sostre artificial que governa els nostres carrers. Sostre entorpidor, lleig i perillós.

    P.S.: al nostre facebook podeu trobar una galeria d'esperpents d'aquesta teranyina telefònica.

Pujar al principi de la pàgina