Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP juny de 2017. "Asfalt; Foresta; Camps"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  A Alella hi ha en termes generals un terç de superfície urbana, un terç de superfície forestal i un terç de superfície agrícola.

  Amb el darrer planejament s'ha establert sobre paper la protecció de l'entorn rústic, però tanmateix ni en el darrer mandat ni en els dos anys que portem d'aquest s'ha aplicat cap mesura de gestió que a més de la protecció de les paraules aporti garanties de que es preserva la seva integritat física i la funcionalitat dels seus valors naturals.

  Aquests dos terços del nostre entorn reben actualment un tractament de perifèria: gestió mínima per evitar que hi hagi problemes d'incendis als vorals de les urbanitzacions, ajuts modestos a les explotacions vigents i autorització de projectes clarament urbans en sòl no urbanitzable amb l'excusa de recuperació del patrimoni històric.

  Des de que vam entrar a l'Ajuntament insistim en que ens cal una política de recuperació de l'aprofitament agrícola i forestal, una definició clara dels camins rurals i recosir els vincles del poble amb la seva tradició pagesa aprofundint en la gestió més enllà que les caves privades puguin fer (i per la que brindem). Així vam aconseguir incloure-ho en el PAM i en aquest sentit no hem deixat de fer propostes al govern que han estat desateses fins a la data.

  El canvi climàtic, la dependència de la ciutat, la nova bombolla immobiliària creixent, l'abandó dels camps i la terciarització quasi total del treball al municipi són factors que a hores d'ara no ajuden a aquesta benvolguda recuperació. L'exemple del Tomicus matant els pins i la seva expansió sense resistència mostra com de vulnerable és aquest entorn tant nostre, tant apreciat i a l'hora tant abandonat.

  Posem en valor el nostre patrimoni natural i tradicional, invertim en projectes de gestió i recuperació i fem-ne una prioritat per evitar afavorir els somnis més humits dels voltors especuladors giravoltant a l'espera d'urbanitzar el que ens queda de camps fèrtils i boscos i prats. No són cabòries, ho estem veient al nostre entorn. Que ens ho deixem perdre o com a poble recuperem els vincles i l'orgull rural només depèn de nosaltres.

Pujar al principi de la pàgina