Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP juliol/agost de 2017. "Mirant endavant des de mig mandat"
 
Versió per imprimir
  • Alternativa per Alella-CUP

    A les eleccions del 2015 vam obtenir un regidor, i amb la majoria absoluta d'ERC i l'alcaldia de l'Andreu per quart mandat consecutiu va quedar clar que, malgrat l'oferta d'entrar a govern, el nostre lloc era a l'oposició fent control, seguiment i propostes des de l'esquerra i el municipalisme. Des d'un punt de vista polític —per que ens il·lusiona fer política malgrat el perfil baix del debat i la imposició de la majoria absoluta com a fi a tota discussió— hem fet contínuament aportacions i intentat col·laborar en tot allò que te a veure amb el futur del poble i el país. Així, l'estiu del 2015 vam aconseguir que s'aprovés un Pla d'actuació municipal valent i conjunt (amb les millors idees dels diferents programes electorals) i un calendari d'implementació, que després, davant la denuncia del seu reiterat incompliment, el govern va decidir unilateralment que no era vinculant (desmereixent la feina conjunta i la projecció de futur que fonamentà el nostre vot a favor a la investidura).

    Pel que fa a la feina institucional, venim fent un control exhaustiu de tots els papers que entren a l'Ajuntament, com es tramiten i quina resposta se'n dona. Una tasca àrida que ens ha permès aconseguir canvis imprescindibles dins l'administració —i el que queda— i descobrir irregularitats molt greus que no poden escapolir-se com simples errors. Així, fins al moment hem realitzat 84 consultes, hem formulat 63 propostes de millora o actuació i hem interposat unes 30 al·legacions i denuncies que majoritàriament han estat desestimades. Ens queda un regust d'oportunitats desaprofitades, de que s'ha apostat més per l'assistencialisme, l'estètica i l'anar fent que per una vertadera vocació pública (per exemple malgrat el fantàstic múscul tècnic de joventut no hi ha una incisiva política de permetre que els joves i precaris puguin quedar-se i fer poble o la penosa situació dels 2/3 del nostre municipi —l'espai agrícola i forestal— que ens identifica i que segueix sent tractat de perifèria).

    Insistint en que es recuperi una perspectiva política de futur més enllà de pensar en les eleccions, i que les 2/3 parts del nostre territori passin a ser una prioritat, continuarem fent la feina de formigues: exigir els compromisos del PAM, evitar que es segueixin cometent irregularitats i seguir proposant i col·laborant tant si ens hi volen com si no. I ho farem perquè som fidels a les idees que ens van portar a presentar-nos, perquè acomplim la tasca d'oposició que ens ha tocat fer en aquest mandat, perquè estimem Alella i volem viure-la plenament, i perquè tenim al nostre entorn moltíssimes coses bones que mereixen quelcom millor que aquest anar tirant que hem conegut fins ara.

    Bon estiu, bona festa major i recarregueu piles que ens espera un nou curs ben intens!

Pujar al principi de la pàgina