Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP setembre de 2017. "Cap a l'1-O, cap l'autodeterminació"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  Inevitable començar aquest escrit enviant una afectuós record per a totes les víctimes dels darrers atemptats.

  Aquests dies ha quedat clar que tot i que puguem sentir-nos la por no aconseguiran que ens odiem entre nosaltres i poc a poc recuperem els carrers i poc a poc refem els llaços.

  En canvi conservem intacta la rabia i el fastig vers els mercaders del dolor, sigui per diners o per poder, i tenim la ferma determinació que al final de comptes no s'acabaran sortint amb la seva.

  Dit això, aquest racó del Full és també especial per una altra circumstància, és el darrer que rebreu abans de l'1 d'Octubre, i per tant ens toca fer una crida a la participació al referèndum.

  El govern de l'Estat espanyol i els partits amb major representació al congrés han deixat clar que no tenen cap intenció ni de permetre una votació ni de facilitar l'exercici de l'autodeterminació. Per tant, l'única eina que resta per saber que vol realment el poble de Catalunya per al seu futur és la convocatòria unilateral d'un referèndum.

  Els demòcrates partidaris del no no poden ja excusar-se en que no és un referèndum pactat o que manca de legalitat perquè així ho diu la constitució espanyola, el Dret a l'autodeterminació és un dret inalienable dels pobles.

  La situació ha quedat bastant aclarida: o ens quedem com estem o ens independitzem i creem un nou estat. I és l'hora dels arguments, és l'hora de que la paraula venci a l'abstenció i per això a més de convocar a tota la ciutadania a votar el primer d'octubre cal també convocar a tot aquell disposat a argumentar en contra la independència per a que ho faci públicament, que s'expliqui que debati però que no s'utilitzi «la legalitat vigent» com a excusa. I per això mostrem la nostra total col·laboració en participar, organitzar i compartir debats si així ho desitgen els favorables del no a la independència.

  I toca també convocar a tots els partidaris de votar perquè convencin als indecisos, als apàtics i a aquells qui consideren que res no canviarà perquè l'1-O vagin als col·legis electorals i votin el que més els plagui.

  Tots els qui creiem que la democràcia no és una cosa de gustos sinó de Drets tenim el deure de no ser comptats en el sac de l'abstenció, viure és prendre partit i l'hora d'autodeterminar-nos ha arribat.

  I dit això que tingueu una bona festa de la Verema i un bon inici de curs, ens veiem als carrers.

Pujar al principi de la pàgina