Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP novembre de 2017. "No hi ha retorn"
 
Versió per imprimir
  • Alternativa per Alella-CUP

    Aquest escrit anava dedicat al Casal i la demanda de que posant les medalles a qui pertoqui, el projecte és de poble (que és també qui n'assumeix el deute) i com a tal més enllà de gestionar el present, com a equipament clau i com a aglutinador de les entitats del poble ha de servir de catalitzador. Pel que ens mereixem, i reivindiquem, una proposta agosarada i plural, i això exigeix processos transparents i voluntat de deixar que el nou Casal estigui sota una responsabilitat, execució i control potser discrepant amb el que vol el govern però que n'afavoreixi l'autonomia i la llibertat que necessita la Cultura.

    Dit això, aquests dies vivim en la perplexitat de veure com els qui governen l'Estat Espanyol decideixen que el poble de Catalunya ja no està format per ciutadans de ple dret i que a cops de porra, presos polítics i regne de la por assumirem mesellament el nou estatus imposat de colònia (no menys sagnant és que Europa torna a callar).

    Però d'aquesta envestida esperaven que en naixes la ràbia agressiva que els permetés justificar l'ús de la violència militar i s'han trobat que de ràbia en hi ha i molta, però que el compromís d'aquest poble amb la pau i l'objectiu de no deixar aixafar-nos per la impotència ens han dut a una ràbia cohesionant inesperada per tots però que ha refermat el compromís amb la república catalana naixent i la voluntat de que els seus primers passos siguin passos orgullosament fraternals i democràtics. I en l'àmbit local, aquests inici de novembre hem conegut que l'Anne Rose  plega. Des de que va entrar ha tingut un discurs racista, classista i públicament feixista, ha increpat veïns i s'ha dedicat a cercar complots conspiradors entre els papers, i les escombraries, de les taules de l'Ajuntament. Fins mai més.

    I d'altra banda, Gloria Mans ha deixat de ser regidora de govern. No és un motiu d'alegria, però si una actitud de coherència. Com a Ple municipal vam assumir que la votació de l'1-O era un mandat per a Catalunya i per a Alella, pel que independentment de les idees personals dels càrrecs electes (no hem demanat actes de fe) els membres del govern municipal havien d'assumir com a propi el mandat democràtic sortit d'aquelles urnes, i per tant si algun no estava disposat a assumir-ne la responsabilitat el seu lloc no podia ser al capdavant de l'Ajuntament d'un poble que ha votat i decidit ser república catalana. El futur més immediat és incert, però la república catalana ja és aquí, a la incubadora com diuen alguns. I si mantenim la força, cohesió i estima que ens hem mostrat aquest setembre i octubre pas a pas aconseguirem que a més de ser-hi per a nosaltres sigui el subjecte internacional de ple dret que anhelem. Persistim!

Pujar al principi de la pàgina