Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP desembre de 2017. "Que no ens imposin el relat"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  Des de l'1 d'octubre els catalans som tractats de colònia, s'han eliminat totes les garanties que defineixen una democràcia i s'ha imposat la delació i el càstig arbitrari per part de qui reté el poder i n'ha usurpat el dels altres.

  Els efectes de la intervenció de la Generalitat no només ha suposat trastocar l'administració sinó que ha afectat també totes aquelles activitats del tercer sector que desenvolupen la seva tasca gràcies a les subvencions públiques i també, i especialment, l'àmbit de la cultura.

  Des del govern de l'estat espanyol s'ha intentat arribar a limitar el llenguatge dels comunicadors de la televisió pública, s'ha perseguit tot humor, negre, sobre la situació negra negra que vivim i s'ha alterat el relat de la realitat fins equiparar violència amb intimidació i intimidació amb protesta per poder acusar de desobediència i sedició a tort i a Dret.

  Així doncs, l'aplicació del “155” (entre cometes perquè el full en blanc que utilitzen d'excusa per reprimir a voluntat  no s'aguanta per enlloc) és la declaració d'estat d'excepció que no s'han atrevit a fer.  

  Cal dir-ho i repetir-ho, no hi ha responsabilitat per les idees sinó pels actes i no hi cap sota un estat democràtic l'empresonament i la repressió sobre qui defensa per via pacífica unes idees.

  Les eleccions imposades del 21 de desembre, la intimidació per via del “et pot passar a tu” i la desinformació constant i persistent dels mitjans de comunicació  no han de fer-nos perdre de vista la situació. No hi ha una confrontació entre dos idees com un partit de ping pong on la sensatesa imposa fer d'àrbitre mirant-s'ho, i  són lamentables les males arts per intentar acaparar les poques molles d'autonomisme que quedin en el nostre  panorama del dia després.  El que està en joc és la democràcia mateixa.

  Com deia a David Fernàndez, el dia 1 d'octubre volent ser república hem après a ser poble. Allò que ens fa forts, allò que ens permet mirar endavant és la voluntat de ser i l'empenta quotidiana de tots, reforçada pels qui són capaços d'insuflar ànims malgrat el cansament, malgrat la por i malgrat la repressió.

  S'ha de votar i s'ha de guanyar el 21 de desembre, però no per seure en més escons  sinó per dignitat com a poble i per construir la república, no hi ha més espai per a l'autonomisme. Cuidar-nos i resistir per crear.  

Pujar al principi de la pàgina