Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP setembre de 2018. "La Festa Major "es globalitza" i parla anglès"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  La Festa Major la va engegar l'arribada dels camions del firaires el 18 de juliol amb el carrusel de cavallets i demés atraccions clàssiques, i es va clausurar el dia de Sant Feliu amb dos puntals més de les festes majors alellenques: el sopar popular i el gran ball de gala.

  L'atapeït programa va acomplir el doble objectiu de les festes majors tradicionals d'oferir esbarjo i estrènyer els vincles de la comunitat amb gran diversitat d'activitats musicals, jocs, vistosos espectacles i enginyoses iniciatives com la caseta dels xumets, el Såpiens solidari o un taller sobre qüestions de gènere en el Rap i el Hip Hop. La programació, però, també va incloure una sèrie de propostes que, sota l'aparença de modernitat i globalització confonien més que aclarien. I es que, malgrat la terminologia anglesa – bubble football  (per què no fútbol bombolla?), food trucks (camionetes gastronòmiques o Gastronetes?) – es tractava d'activitats d'oci de caire comercial que s'apropaven molt superficialment a tradicions foranes. La festa Holi Colors, per exemple, va ser divertida i acolorida però va tenir poc que veure amb el festival de primavera hindú d'aquest nom.

  Si les entitats i associacions del poble tinguessin més veu a l'hora de programar activitats al voltant d'uns referents compartits, la gent se sentiria més partícip que mera consumidora.

  Sabem que en l'ús de l'espai públic per activitats lúdiques sempre és difícil complaure a tothom. A la Festa Major del 2018, hi ha haver veus lamentant-se del sorolls durant i després dels concerts del Cap de Setmana Jove. Cal tenir en compte, però, que en contrapartida d'aquesta molèstia puntual, la població jove i no tant jove va poguer gaudir de concerts nocturns a l'aire lliure en el propi poble, sense els perills que sempre comporta haver de desplaçar-se a un altre lloc.

   En definitiva, l'aposta d'oferir un ventall prou ampli i divers d'activitats que interpel·lessin a petits i grans van aconseguir congregar un important nombre de participants del poble i de visitants de fóra a la seixantena d'activitats dutes a terme al llarg de quasi dues setmanes.

  Amb la represa de l'activitat, però, l'Ajuntament  encara un repte força més feixuc, doncs, apart de gestionar els interessos municipals sap que una bona part de la població també espera de l'alcaldia independentista un compromís inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana.

Pujar al principi de la pàgina