Filtrar esdeveniments
Escrit AA-CUP octubre de 2018. "Inici del curs escolar"
 
Versió per imprimir
  • Alternativa per Alella-CUPEl curs escolar 2018-2019 va començar el passat 12 de setembre en un moment en el qual la política també arriba als centres, qüestionant-se l'eficàcia del model d'immersió lingüística que es duu a terme a l'escola pública catalana. A nivell local, trobem força canvis. Tant la direcció de l'escola Fabra com la de l'Institut són noves i encaren un nou curs amb el repte de guanyar-se la confiança de tota la comunitat educativa.

    D'altra banda, pel que fa a l'escolarització d'alumnes de P3, inicialment Ensenyament va ofertar només 50 places a Alella (una aula a La Serreta i una aula al Fabra) justificant que només constaven 75 naixements d'infants el 2015, per tant amb dues línies a la pública i comptant que al poble hi ha una altra escola ja hi havia prou places. Finalment, i ja preveient-ho amb les preinscripcions, la Serreta ha omplert la línia sencera i l'escola Fabra ha hagut d'obrir la segona línia que Ensenyament pretenia estalviar-se i amb nombres elevats, només quedant cinc places lliures. A més l'alta demanda de places a l'escola pública a Masnou també ha afectat l'oferta alellenca. S'ha donat el cas que al poble veí vuit famílies es van quedar sense plaça a la pública i en vista que Ensenyament no va voler duplicar cap curs a les escoles d'una línia i que la solució era donar-los plaça a la concertada (en alguns casos religiosa), algunes famílies van optar per escolaritzar els seus fills i filles a Alella. Sembla ser que Ensenyament prefereixi retallar personal que no pas baixar ràtios i en conseqüència millorar la qualitat de l'educació dels nostres fills i filles i nets i netes.

    L'oferta educativa de 0-3 anys també ha canviat. L'escola bressol “La Caseta” ha estat traspassada donant pas a una escola bressol que segueix la vessant educativa de la pedagoga Maria Montessori. Aquest canvi ha propiciat una demanda fora de l'habitual a la Llar Municipal “Els Pinyons” que s'ha vist amb llistes d'espera de prop de trenta famílies en l'edat de dos anys quan altres anys hi havia hagut plaça per a tothom. Sembla ser que el cost de la nova llar Montessori no és apta per a totes les butxaques. Potser seria un repte de futur per a la regidoria d'educació d'Alella plantejar-se ampliar l'oferta de places a la llar pública donada la necessitat de les famílies i la poca oferta pública que hi ha.

Pujar al principi de la pàgina