Filtrar esdeveniments
Escrit PdecaT abril de 2017. "El bosc"
 
Versió per imprimir
  • Logo PDeCATEn aquest Ple, el Partit Demòcrata va aconseguir que tots els grups municipals del consistori actuessin conjuntament per exigir a la Generalitat recursos per acabar amb la plaga que mata els nostres boscos i reforestar-los.

    Tots els grups, sense excepció, van poder expressar les seves opinions i el consens va ser màxim, un fet clarament diferencial fins i tot al Consell Comarcal on ERC es va abstenir d'aprovar una moció beneficiosa per tothom.

    Que els nostres boscos estiguin sans implica entre moltes circumstàncies, disposar de contingents naturals contra les riuades, especialment violentes a la nostra comarca i que afecten a les persones, els cultius i les vivendes. Amb aquesta moció es preveuen actuacions en l'àmbit de la generació d'energia (instal·lacions tèrmiques), com s'està fent de forma generalitzada a Europa.

    El Ple també ens va portar decepcions. L'oposició en bloc vam haver de votar en contra les propostes del govern. Les dificultats manifestes en la seva capacitat negociadora quan les propostes són seves, no van permetre cap altre opció. El que havia de ser una bona opció per millorar la relació del veí o veïna amb els seus representants, es va convertir en una nova transacció desafortunada del govern envers l'oposició i que, de manera preocupant, condiciona l'enèsim intent de confeccionar el ROM (Reglament Orgànic Municipal). Treballarem dur per assolir el consens.

    Les audiències descentralitzades no han funcionat i hem perdut una nova oportunitat. Poc més de 150 persones van assistir-hi front les més de 350 persones de l'any anterior. Les càmeres sembla que funcionen i el cos policial disposarà de més recursos, però això és només un principi per lluitar contra la inseguretat envers els robatoris i les ocupacions. Continuarem treballant per poder contribuir a eradicar aquesta xacra que tant mal ens fa.

Pujar al principi de la pàgina