Filtrar esdeveniments
Escrit PDeCAT octubre de 2017. "El President al Borbó: Així no!"
 
Versió per imprimir
 • Logo PDeCAT

  Aquest ja és el tercer escrit que preparo per l'edició d'El Full d'aquest mes d'Octubre. Vaig escriure abans del 1-O, per tenir-ho tot llest. Després ens van apallissar per exercir el nostre dret d'expressió i el meu escrit va ser molt diferent. Em sentia enrabiat pel que havia passat i ho deia ben fort i ben alt: “no oblidarem el que ens heu fet”. Alhora orgullós dels meus veïns i veïnes per la determinació i coratge per com vam afrontar el dia. Tampoc no ho oblidaré mai i estic molt agraït per haver pogut compartir aquells moments amb tots i vosaltres.

  I va passar el dia 2 lent, en un estat d'esgotament. I el 3 al vespre va aparèixer el Borbó, un titella dirigit pel Gobierno amenaçant-nos a tots plegats: heu sigut dolents i us castigaré, i sobretot que “los catalanes de bien” estiguin tranquils que aquesta gentussa l'escombrarem de la manera que calgui. PP, C's i PSOE-PSC aplaudint a les xarxes i als mitjans. Per fi algú “ponía los cojones encima de la mesa” com vaig veure escrit en algun post insuportable i fastigós que he vist.

  Mentre Sánchez donava carta blanca al PP, Alfonso Guerra demanava que l'exèrcit entrés a Catalunya. Que la culpa de tot era de la màfia a les escoles on el professorat manipulava la nostra canalla i on TV3 era el bressol de les mentides per l'adoctrinament. I el PSC calladet, còmplice de la violència d'estat, mentre escalfen la cadira no sigui que se'ls hi acabi la bicoca de cobrar per no fer res. Ei!! I que si han d'estar en un govern de sediciosos s’ hi està, que les coses de poble res tenen a veure amb les de País et diran. Cínics i aprofitats. Mentre, a tot el Maresme (a tot Catalunya en general) el Partit Demòcrata i ERC estan trencant els seus acords amb el PSC.

  I a les 21h del dia 4 va parlar el PRESIDENT. Ha estat la primera nit que he pogut dormir sencera. Ho va deixar molt clar a l'estat: AIXÍ NO! Nosaltres continuarem amb la nostra reivindicació pacífica, amb la nostra legítima determinació en compliment del mandat democràtic que tenim i de la llei del Parlament, seu de la nostra sobirania nacional. Buscarem diàleg i proposarem mediadors disposats a facilitar les coses, però el nostre camí cap a la independència no té marxa enrere.

  Confiem més que mai en el President, el seu Govern i en el nostre Parlament. Estan complint amb prudència i intel·ligència el que van dir i el que està aprovat, amb tota legitimitat. Ara més que mai hem d'estar al seu costat fent pinya i sense mostrar a l'estat enemic cap fissura. El món ja no només ens mira. Ho aconseguirem!

Pujar al principi de la pàgina