Escrit AA-CUP gener de 2019. "Preguntes sobre urbanisme ara que comencem el 2019"
 
Versió per imprimir
 • Alternativa per Alella-CUP

  Quan el 2014 es va aprovar definitivament el nou POUM d'Alella, estàvem des de feia anys immersos en una crisi econòmica important, que encara continuà un parell d'anys mes.

  Feia temps que les grues que acompanyaven el paisatge del Maresme, i d'Alella en particular, havien deixat de veure's, i segurament durant aquest temps ens hi varem acostumar, i poder fins i tot ens varem creure que tots plegats érem mes savis, que havíem aprés la lliçó i que la pressió urbanística no tornaria a empènyer amb la força d'abans.

  Però es veu que no. Una petita reactivació de l'economia i ja estem en les mateixes. El planejament d'Alella preveu  diferents pastilles de creixement residencial d'una certa importància, i d'aquestes La Serreta és la que està ja mes desenvolupada. Els seus promotors, empreses constructores potents, que han resistit i reforçat durant els anys de crisi, aconseguiran en poc temps acabar el procés urbanístic pendent, la construcció i la comercialització de la totalitat dels habitatges de venda lliure, previstos per al sector.

  I ens tornem a fer les mateixes preguntes que ja ens fèiem i que encara no tenen resposta

  Calen noves promocions si a la mateixa població hi ha un nombre d'una certa importància d'habitatges buits propietat de grans tenedors?

  Pot el nostre poble absorbir de cop 170 habitatges nous i l'increment de població que comporten? 

  Quan i qui construirà els habitatges protegits que el planejament contempla per al sector?

  Es construirà blocs d'habitatges de venda lliures i blocs d'habitatges protegits. Té sentit aquesta separació? No seria molt mes lògic, coherent i fins i tot harmònic, encara que poder no sigui tan rendible per al promotor, que en un mateix edifici es barregés ambdues tipologies? 

  Quin impacte estètic representarà per a la zona, considerant a més que el promotor ens té acostumats a un disseny únic i repetitiu? Pensem en Can Calderó o en la illa de la Dogi.

  I ens podem continuar fent més preguntes, però ja tenim la Serreta al caure, i sinó us ho creieu busqueu a internet, i veureu que ja s'hi comencen a oferir pisos a la venda

Pujar al principi de la pàgina