Filtrar esdeveniments
 
Versió per imprimir
Biblioteques amb DO

Biblioteques amb DO 2020BIBLIOTEQUES AMB DO 

Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella del 5 al 25 de març de 2020


Fins al 31 de març

3r Concurs Instagram DO Alella #vinstagramdoalella20

Consulta'n les bases a la Biblioteca

Exposició d'una selecció fotogràfica de les dues edicions anteriors.Dijous 5 de març, a les 20h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Club de lectura i conversa amb el traductor  - La germandat del raïm de John Fante

La germandat del raïm,  traduïda al català de manera exemplar per Martí Sales, retrata molt bé les relacions familiars entre homes, la relació entre pares i fills, el vincle del patriarca amb la beguda, els conflictes i  discussions entre un marit infidel i una esposa molt cansada d'aguantar-lo. Fante perfila molt bé cada  personatge i els dóna vida.

Una novel·la plena de cruesa i realisme americà, plena d'autenticitat.

Amb la participació del traductor Martí Sales.

Conductora: Tònia Minguet Pla

 

Dimarts 10 de març, a les 20h, al Bar del Casal d'Alella

Tast narrat – Miró, Manolo, Maillol i el seu paisatge vinícola

 
El pintor Joan Miró i els escultors Manolo Hugué  i Aristides Maillol van elaborar algunes obres que tenien la vinya i el vi com a tema central. Perquè tots tres van viure en paisatges rurals que els van marcar la seva  vida i obra. Ho descobrirem tot fent un viatge sensorial, amb un tast de vins de la DO Alella i uns tastets  gastronòmics a càrrec del Bar del Casal que arrodoniran la sessió.

 A càrrec de la periodista Montserrat Serra

 Inscripció prèvia a la biblioteca. Places limitades

Preu per persona: 10€

 

Dimarts 17 de març, a les 19.30h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Presentació de la plaquette Priorat en persona del segell Vibop edicions

Fa deu anys va néixer ‘Priorat en persona’, un projecte que vincula la literatura amb el paisatge d'aquesta comarca: cada dos anys, sis escriptors se submergeixen en el paisatge i en la vida i la mirada de diverses persones del Priorat. D'aquí neixen una sèrie de textos a partir de paraules concretes, que confegeixen el diccionari literari d'un paisatge excepcional. La plaquette número 7 de la col·lecció Envinats de Vibop edicions ha fet una tria d'entrades dels vint-i-nou escriptors que han participat fins ara en el projecte.

Amb la participació dels escriptors Ramon Erra, Gemma Sales, Núria Martínez Vernis i Roser Vernet i Júlia Viejobueno del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

 

Divendres 20 de març, a les 19.30h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Emprenedores del vi – Entrevista en directe

Patricia de Golferichs, de l'agència de comunicació Vilateral , entrevistarà a la dona emprenedora Claudia Acevedo d'Ànima d'Alella.

En un àmbit tradicionalment patriarcal i masculí com és el sector vinícola, les dones han guanyat terreny. Com les deesses antigues que protegien els cultius i les vinyes i transmetien la seva saviesa, les empresàries i comunicadores catalanes del vi fan prosperar l'economia local mentre impulsen els seus projectes professionals i de vida. Una manera de conèixer els models femenins del sector viticultor.

Entrevista acompanyada d'un petit tastet de la primera anyada d'Ànima d'Alella.

 

Dimarts 24 de març, a les 17h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Hora del conte – El raïm trepitjat

L'Octavi és un noi eixerit i simpàtic. Tot el poble n'està d'ell. Amb la música de la seva flauta sempre alegra les festes. Però no tothom l'aprecia, un veí de nom Parodi l'odia, i un dia aprofita l'absència de l'Octavi per fer-li una mala passada: destrossar les seves parres de raïm, la seva fruita preferida, i que tant goig fan. Arrenca el raïm, l'amuntega en una bóta que hi ha al jardí i el comença a trepitjar amb ràbia. Una faula original sobre la vinya i l'origen del vi, un conte amè que transmet valors com l'amistat i l'empatia.

A càrrec de Keke Shuga

 

Dimecres 25 de març, a les 19.30h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Literatures amb sentits – Any Joan Perucho

Julià Guillamon, comissari de l'Any Perucho, que commemora el centenari del naixement de l'escriptor, ens parlarà de l'obra de Joan Perucho i de la seva vida, plena d'anècdotes i de fenòmens tan singulars com la literatura que va escriure.

Diu Guillamon de l'autor de Les històries naturals i Llibre de cavalleries: “Què aporta la literatura de Perucho?

En primer lloc, una imaginació desbordant. Viatges a través del temps, vampirs, plantes màgiques, aigües encantades, monstres erudits, espies, anacoretes del desert... En segon lloc, el sentit de l'aventura, la curiositat per les coses, l'avidesa d'experiències i sensacions. Perucho va ser gastrònom, va parlar d'erotisme, va  col·leccionar mobles i llibres, va ser amic i col·laborador d'artistes. Tot el que és viu hi troba un lloc, en la seva literatura.”

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina