X
Emergència sequera
 
Versió per imprimir
Biblioteques amb DO
Flyer_biblios-amb-DO-2024

Març és el mes de la DO Alella, dins del projecte de Biblioteques amb DO, una iniciativa creada fa 12 anys amb l'objectiu de portar la cultura del vi a les biblioteques públiques, posant en valor cada territori i dedicant un mes a cadascuna de les Denominacions d'Origen. Enguany tindrà per tema la cultura del vi en el còmic i,en altres manifestacions de literatura gràfica. De la mà de dinamitzadors i professionals del món del dibuix, del vi i del patrimoni cultural, explorarem la connexió entre els dos conceptes —el còmic i la cultura del vi— a través de propostes per a tots els públics. S'han programat activitats durant tot el mes a les biblioteques d'Alella, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

 

BIBLIOTEQUES AMB DO 

BIBLIOTECA FERRER I GUÀRDIA D'ALELLA, DEL 5 AL 20 DE MARÇ

DIVENDRES 1 DE MARÇ DE 2024 17 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

[Vi]nyetes entre sauló 

Artistes i creadors/es locals, de diferents disciplines, Clara Duart, Anna Martí, Roger Petra, Marina Saez i Héctor Santos donaran vida els aparadors culturals de la biblioteca Ferrer i Guàrdia amb vinyetes plenes de narració i diàlegs, tot creant una tira còmica col·lectiva com inici de les activitats de Biblioteques amb DO d'Alella 2024, i perseguint l'objectiu de donar a conèixer la cultura del vi en el còmic.

  DIMARTS 5 DE MARÇ DE 2024  

17.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Hora del conte. "La Verema"

A càrrec de l'autora Noemí Fernández.

El Marc i la Joana viuen en un poble envoltat de vinyes. Com cada any, ajudaran a recollir el raïm que es premsarà per obtenir el most. Després, aquest most fermentarà al celler per convertir-se en vi. La Verema forma part de la col·lecció Les nostres tradicions, un conjunt de contes per redescobrir les tradicions catalanes. 

La sessió del conte es donarà per finalitzada amb una activitat relacionada amb elements del cicle de vida de la vinya.

   DIVENDRES 8 DE MARÇ DE 2024  

17.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Taller. In vino veritas: creació de manga i còmic i ús de tecnologies digitals

A càrrec de la il·lustradora Maria Molina, de l'equip d'Avenir.

L'argument de la història que es treballarà en el taller és d'un misteri ocult en una vinya i d'uns joves que s'arrisquen per resoldre el misteri i esbrinar la veritat. Es definiran els personatges principals i les vinyetes que tindrà la història i aquestes es repartiran entre els participants perquè les dibuixin a llapis. Les diferents vinyetes formaran un còmic col·lectiu. Es presentarà un “kit bàsic” per a iniciar-se en l´ús d'eines digitals per a la creació de manga i de còmic. Es digitalitzaran algunes vinyetes i es mostrarà com utilitzar el kit bàsic per a fer diferents estils de dibuix i tècniques de color.

Les creacions realitzades es publicaran a les xarxes socials de la biblioteca.

Taller adreçat a noies i nois a partir de 12 anys.

Inscripció prèvia a la biblioteca. b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades

DIMECRES 13 DE MARÇ DE 2024  

18.30 h Companyia d'Alella (Plaça Antoni Pujadas)

Biblioteques amb DO. Tast narrat. Confessió del goliard i altres cants a Dionís

La poesia vínica de Josep Pedrals, el seu humor i saviesa maridaran amb vins de la DO Alella i els tastets que oferirà la Companyia d'Alella, tot libant i celebrant la vida, la cultura del vi i la disbauxa. 

Una acció protagonitzada pel poeta Josep Pedrals, amb l'acompanyament del dibuixant Pau Badia.

Idea i conducció del tast: Montserrat Serra.

Inscripció prèvia a la biblioteca: b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades.

Preu per persona: 15€

DIJOUS 14 DE MARÇ DE 2024  

19.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Biblioteques amb DO. Club de lectura. Vi generós, d'Italo Svevo

Club de lectura i conversa amb la traductora del llibre Marina Laboreo, conduït per Tònia Minguet Pla.

La primera selecció de contes en català d'Italo Svevo, pseudònim d'Ettore Schmitz. Un recull de relats on coincideixen seqüències absurdes, personatges irrisoris dominats per angoixes secretes, per capricis ... i faules que certifiquen les limitacions i les incerteses humanes.

En les narracions de Vi generós hi ha una lectura entremaliada de Freud, amb l'ombra recurrent de Schopenhauer i Darwin, i una atenció latent al paper perniciós de les idees portades fins a l’últim extrem.

El títol d'un dels contes dóna nom a tot el volum. I, certament, el vi és l'element que fa funcionar el mecanisme del conte.

Conductora: Tònia Minguet Pla

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya  i La Institució de les Lletres Catalanes

  DIMECRES 20 DE MARÇ DE 2024  

19 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Presentació de llibre. El rei del nas vermell

Celebrar Lluïsa Jover

Presentació del llibre 'El rei del nas vermell' (Vibop edicions), rondalla il·lustrada per Lluïsa Jover. Celebrarem l'artista, la pedagoga i l'activista, que als anys setanta va viure a Alella i va deixar empremta.
 
Participaran en l'acte: el dissenyador gràfic Enric Satué, la pedagoga Carme Sala i l'actor, fuster i activista cultural Pep Sabaté.

  

 

 

Pujar al principi de la pàgina