Filtrar esdeveniments
Mes anteriorAgostMes següent
DlDtDcDjDvDsDg
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Mes anteriorSetembre
DlDtDcDjDvDsDg
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Agenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIMECRES
24
FEBRER
2016
19:30 h
Literatura amb sentits. Amb el poeta i artista visual Perejaume
Lloc Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza Ajuntament d'Alella

Dimecres 24 de febrer del 2016, a les 19.30 a Can Manyé centre d'art i creació

Literatures amb sentits (23): Perejaume

Tindrem la fortuna de comptar amb l'artista visual, poeta i assagista Perejaume, que ens parlarà del seu llibre Paraules locals (Tushita Edicions). I del seu editor, Enric Soler. L'assaig és una mirada lúcida i reveladora sobre el que Perejaume en diu l'agrarietat, el lloc, el camp. El llibre aplega dos textos de naturalesa oral (Paraules locals, dit al Paranimf de la Universitat de Barcelona, i Agrarietat, dit al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i un de més llarg (Conreu general) escrit més aviat a peu, diu l'autor.

Aquí en teniu tres tasts, per anar salivant:

«Sovint em demano a què obeeix el desprestigi de la localitat. Què ho fa que, des dels llibres d'autoajuda als eslògans publicitaris, siguem contínuament cridats a valorar el present, a celebrar l'instant i, en canvi, no hi hagi el mateix esforç per festejar el lloc concret i minúscul allà on pesem.»
(Paraules locals)

«No és bo arrencar dels indrets cap valoració, cap jerarquia dels uns sobre els altres. Els llocs, en allò més essencial que és pesar en el món, no rivalitzen, tots tenen la seva superfície de pes. Cap indret no és repetible i, per això, qualsevol bocí de món és digne de reverència com el que més. Les pedres en són totes, de valuoses, totes. I els llocs, també.»
(Agrarietat)

«Certament, als arbres les repeticions els agraden. Cap arbre no es planteja mai una manera diferent de fer branca o de fruitar. Potser perquè entre ells la repetició sempre és nova: viva. No és estrany que la natura es complagui en les repeticions. Per una banda, la vida és extremadament variada, i troba en les repeticions un ritme, una cadència confortant; també una manera de limitar l'assortiment a fi i efecte que el món no ens sigui definitivament estrany. La riquesa indescriptible de la vida seria absolutament inintel·ligible sense les repeticions.»

Acompanyarem el dir, el pensar, el ser de Perejaume amb un vi que expressa algunes idees de Paraules locals: el cava AA Capsigrany, sense sulfits afegits i fet de pansa rosada, una varietat de raïm pròpia del nostre territori que fins fa no res estava desapareixent. Ens en parlarà el seu creador, propietari i enòleg del celler Alta Alella, Josep M. Pujol-Busquets.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

Organitza: Ajuntament d'Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Col·laboren: Alta Alella, Can Manyé centre d'art i creació i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Pujar al principi de la pàgina