08328 Alella
Tel. 935552339 - Fax 935400328 - WhatsAPPAlella 644267149
alella.ajuntament
NIF. P0800300F
El foc és un element tradicional de les revetlles, però la manipulació inadequada de coets, petards i altres articles pirotècnics pot causar lesions, de vegades molt greus. A Catalunya, més de les meitat de les lesions greus que es produeixen com a conseqüència de la manipulació d'artefactes pirotècnics afecten els infants i els adolescents. Per prevenir-les, cal que utilitzeu la pirotècnia seguint aquests consells de seguretat:
L'arribada de l'estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes i tradicions populars arreu de Catalunya, entre les quals trobem les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, en què es consumeixen productes de pastisseria típics, com són les coques de crema i pinyons.
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes. Per això és important aplicar les normes bàsiques d'higiene en aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.
Cal remarcar que els consumidors també tenen un paper important en la seguretat del producte i en la prevenció de les toxiinfeccions alimentàries, des del moment de fer-ne la compra fins al moment de consumir-lo.
La celebració de les revetlles ocasiona desplaçaments i s'associa a un major consum de begudes alcohòliques, la qual cosa provoca un increment del nombre de persones amb lesions derivades de col·lisions i atropellaments. En aquestes dates, cal que: