Notícies
Publicat el 16 de febrer de 202416.02.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El vi en el còmic és l'eix conductor d'una nova edició de Biblioteques amb DO
Biblioteques amb DO

Març és el mes de la DO Alella, dins del projecte de Biblioteques amb DO, una iniciativa creada fa 12 anys amb l'objectiu de portar la cultura del vi a les biblioteques públiques, posant en valor cada territori i dedicant un mes a cadascuna de les Denominacions d'Origen. Enguany el tema conductor serà la cultura del vi en el còmic i en altres manifestacions de literatura gràfica.

De la mà de dinamitzadors i professionals del món del dibuix, del vi i del patrimoni cultural, explorarem la connexió entre els dos conceptes —el còmic i la cultura del vi— a través de propostes per a tots els públics. S'han programat activitats durant tot el mes a les biblioteques d'Alella, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

 

BIBLIOTEQUES AMB DO 

BIBLIOTECA FERRER I GUÀRDIA D'ALELLA, DEL 5 AL 20 DE MARÇ


  DIMARTS 5 DE MARÇ DE 2024  

17.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Hora del conte. "La Verema"

A càrrec de l'autora Noemí Fernández.

El Marc i la Joana viuen en un poble envoltat de vinyes. Com cada any, ajudaran a recollir el raïm que es premsarà per obtenir el most. Després, aquest most fermentarà al celler per convertir-se en vi.
'La Verema' forma part de la col·lecció 'Les nostres tradicions', un conjunt de contes per redescobrir les tradicions catalanes.


  DIVENDRES 8 DE MARÇ DE 2024  

17.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Taller. In vino veritas: creació de manga i còmic i ús de tecnologies digitals

A càrrec de la il·lustradora Maria Molina, de l'equip d'Avenir.

L'argument de la història que es treballarà en el taller és d'un misteri ocult en una vinya i d'uns joves que s'arrisquen per resoldre el misteri i esbrinar la veritat. Es definiran els personatges principals i les vinyetes que tindrà la història i aquestes es repartiran entre els participants perquè les dibuixin a llapis. Les diferents vinyetes formaran un còmic col·lectiu. Es presentarà un “kit bàsic” per a iniciar-se en l´ús d'eines digitals per a la creació de manga i de còmic. Es digitalitzaran algunes vinyetes i es mostrarà com utilitzar el kit bàsic per a fer diferents estils de dibuix i tècniques de color.
Les creacions realitzades es publicaran a les xarxes socials de la biblioteca.


Taller adreçat a noies i nois a partir de 12 anys.

Inscripció prèvia a la biblioteca. b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades

DIMECRES 13 DE MARÇ DE 2024  

18.30 h Companyia d'Alella (Plaça Antoni Pujadas)

Biblioteques amb DO. Tast narrat. Confessió del goliard i altres cants a Dionís

Mireia Iniesta, crítica de cine i professora de cinema i gènere, conduirà aquest taller on analitzarem el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d'històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural. 

Inscripció prèvia a la biblioteca: b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades.
Preu per persona: 15€
LLoc: Companyia d'Alella (a la plaça Antoni Pujadas)

DIJOUS 14 DE MARÇ DE 2024  

19.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Biblioteques amb DO. Club de lectura. Vi generós, d'Italo Svevo

Club de lectura i conversa amb la traductora del llibre Marina Laboreo, conduït per Tònia Minguet Pla.

La primera selecció de contes en català d'Italo Svevo, pseudònim d'Ettore Schmitz. Un recull de relats on coincideixen seqüències absurdes, personatges irrisoris dominats per angoixes secretes, per capricis ... i faules que certifiquen les limitacions i les incerteses humanes.
En les narracions de Vi generós hi ha una lectura entremaliada de Freud, amb l'ombra recurrent de Schopenhauer i Darwin, i una atenció latent al paper perniciós de les idees portades fins a l´últim extrem.

El títol d'un dels contes dóna nom a tot el volum. I, certament, el vi és l'element que fa funcionar el mecanisme del conte.

  DIMECRES 20 DE MARÇ DE 2024  

19.30 h Can Manyé

Presentació de llibre. El rei del nas vermell

Celebrar Lluïsa Jover

Presentació del llibre 'El rei del nas vermell' (Vibop edicions), rondalla il·lustrada per Lluïsa Jover. Celebrarem l'artista, la pedagoga i l'activista, que als anys setanta va viure a Alella i va deixar empremta.
 
Participaran en l'acte: el dissenyador gràfic Enric Satué, la pedagoga Carme Sala i l'actor, fuster i activista cultural Pep Sabaté.

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina