Notícies
Publicat el 20 d'octubre de 202320.10.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Biblioteca Ferrer i Guàrdia s'estrena com a centre de proves del certificat ACTIC
Actic

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella s'estrena aquest divendres 20 d'octubre com a centre col·laborador per a la realització de les proves de l'ACTIC, un certificat que acredita les competències en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) davant de les administracions públiques, empreses privades i instàncies educatives.

Les proves dels tres nivells de l'ACTIC -bàsic, mitjà i avançat-  es realitzen a l'espai Internet i + de la Biblioteca els divendres de 10.30 a 13 h. El servei ofereix una disponibilitat de dues places per setmana i els exàmens consisteixen en una prova per ordinador que s'avalua automàticament i que tenen una durada de  Per poder realitzar la prova cal apuntar-se prèviament al portal ACTIC de la Generalitat a través de l'accés a la zona privada que requereix donar-se d'alta a l'IDCAT mòbil. Tots els tràmits, pagaments i obtenció dels certificats es fan a través d'aquest portal. 

El nou servei de la Biblioteca permet accedir a les proves de certificació sense haver de desplaçar-se als centres col·laboradors d'altres municipis. Per fer les proves cal tenir 16 anys o més i és necessari presentar el DNI. 

El nombre d'activitats i el temps màxim per fer la prova són:

  • Per al nivell 1 (certificat bàsic): 75 minuts i 40 activitats. 
  • Per al nivell 2 (certificat mitjà): 100 minuts i 70 activitats
  • Per al nivell 3 (certificat avançat): 35 minuts i 25 activitats per competència

El preu és de 20,75 euros, 27,60 euros i 34,45 euros (segons el nivell) i hi ha una bonificació del 100% per a persones desocupades, jubilades o amb un grau de discapacitat del 33% o més. També tenen descompte del 30% i el 50% les famílies nombroses i monoparentals de categoria general i especial, respectivament.

Pujar al principi de la pàgina