Notícies
Publicat l'1 de maig de 202301.05.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament fa un nou estudi sobre la gent gran del municipi
Estudi gent gran

Fulletó recursos gent gran

La Regidoria de Serveis a les Persones ha iniciat aquest mes març un nou estudi de les condicions de vida de les persones grans del municipi, especialment les que viuen soles al seu domicili, per tal de realitzar una diagnosi i adaptar les polítiques municipals a la realitat observada. Amb aquest treball, que dona continuïtat a l'estudi realitzat l'any 2021, es pretén copsar, sobretot, els canvis que s'han pogut produir a partir dels efectes causats per la pandèmia en el col·lectiu de persones majors de 65 anys.

Per a la realització de l'estudi s'ha dissenyat un qüestionari i es faran visites personalitzades a domicili. Posteriorment, es farà un buidatge de dades i una anàlisi de les mateixes per a emetre un informe de resultats, tal com ja es va fer en l'estudi anterior.  Les persones encarregades de fer les entrevistes estan degudament identificades. 

Fulletó de recursos i serveis per a gent gran

Aprofitant la realització d'aquest estudi, l'Ajuntament ha editat un tríptic que recull els diferents recursos i serveis que la gent gran del municipi té al seu abast, per tal que lliurar-los a les persones que són visitades. El document també estarà disponible properament en diferents equipaments municipals. 

Els resultats del primer estudi

En aquell primer estudi, que es va fer en el moment de pandèmia, es van entrevistar més de 200 persones. Tot i constatar que les persones que viuen soles a Alella es troben un bon estat general, es va detectar que la pandèmia havia provocat un augment del sentiment de soledat i una disminució de l'activitat i havia fet més evident la bretxa digital, amb les dificultats afegides de dur a terme els procediments telemàtics.

A més, es va constatar un envelliment progressiu de la població amb dades de final de 2021 —més el 28% de la població d'Alella és major de 70 anys— el que obligarà a incrementar els recursos destinats a atenció domiciliària d'aquest col·lectiu. També es detecta un moviment de gent gran des dels habitatges unifamiliars cap a pisos del centre de poble, amb les dificultats que suposa la manca d'habitatges disponibles.

Des de l'Ajuntament i des de la mateixa ciutadania s'estan desenvolupant iniciatives de suport i acompanyament com són Alella Poble Cuidador, el projecte Radars o el programa d'activitats de Can Gaza o de la Gent Gran 6.0.

Pujar al principi de la pàgina