Notícies
Publicat el 16 de febrer de 202316.02.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Biblioteques amb DO posa l'accent en el món del vi i el cinema 
Biblioteques amb DO

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia se suma un any més, i ja van onze edicions, a la cita anual amb la proposta de Biblioteques amb DO, una iniciativa que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques remarcant cada territori i dedicant un mes a cadascuna de les Denominacions d'Origen. Enguany es posa l'accent en el món del vi i el cinema. Amb aquest eix temàtic, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia oferirà diferents propostes al llarg del mes de març, que és el mes dedicat a la DO Alella. També s'ofereixen propostes culturals vinculades amb el món del vi a diferents biblioteques del territori. En aquesta onzena edició s'han sumat a la iniciativa les biblioteques de Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia organitza cinc activitats que es desenvoluparan entre el 2 i el 31 de març: un club de lectura especial, un tast narrat, un taller, una hora del conte pensada per a l'ocasió i la presentació d'un llibre. 

Més informació www.alella.cat/bibliotequesambdo

 

 

BIBLIOTEQUES AMB DO 

Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella del 2 al 31 de març de 2023

  DIJOUS 2 DE MARÇ DE 2023  

20 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Club de lectura i conversa amb l'autor – Malanyet de Pere Audí Ferrer

Pere Audí ens trasllada a les terres de la comarca del Priorat de principis del segle XX, històries de la terra i de la gent de la terra.

L'autor ens narra com a Malanyet, barriada de Falset, passen coses. Ens mostra com era la vida social en aquell moment, tot envoltats de les peripècies polítiques i sobretot de com eren les respostes humanes i socials de les gents en aquells temps. 

Tot contat amb una forta càrrega irònica, i això sí, tots són fets documentats.

Conductora: Tònia Minguet Pla


 DIMECRES 22 DE MARÇ DE 2023  

19 h Restaurant  Can Duran (Rambla Àngel Guimerà, 18 Alella)

Tast narrat: Cinema, paradís del vi

El cinema La Constància d'Alella · Un actor al celler Can Roda · El Festival Most


El restaurant Can Duran acull la sisena edició dels tasts narrats, amb vi de la DO Alella, uns tastets gastronòmics i tres històries que relacionen el cinema amb el vi. Essent Can Duran l'antiga seu del cinema La Constància d'Alella, tindrem el testimoni d'algunes persones que hi van treballar. També coneixerem la història del Luri, de la seva experiència com a actor amateur i de la feina que fa al celler Can Roda de Santa Maria de Martorelles. Finalment, Jordi Ribas Boldú, de l'equip del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, ens parlarà del Festival Most, un festival de cinema i vi de referència, que s'impulsa des del museu. 

Idea i conducció del tast: Montserrat Serra.

Col·labora: Restaurant can Duran

Inscripció prèvia a la biblioteca. b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades

Preu per persona: 15€

DIVENDRES 24 DE MARÇ DE 2023 

19.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Taller. Vinèfils: el vi a la gran pantalla


Mireia Iniesta, crítica de cine i professora de cinema i gènere, conduirà aquest taller on analitzarem el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d'històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural. 

El taller consistirà en l'anàlisi i posterior debat amb els participants de diferents escenes d'una acurada selecció de pel·lícules, tot privilegiant el cinema català.

DIMARTS 28 DE MARÇ DE 2023 

17.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Hora del conte Raïm i formatge 


A tocar del mar hi ha unes vinyes molt ben plantades i cuidades però vet aquí que un ratolí molt espavilat i afamat es menja el raïm i destrossa les vinyes. 

Amb qui haurà de fer un tracte el ratolí?

Una faula que parla de com un gotim de raïm pot desencadenar tantes emocions com l'alegria, la valentia, la por, la confiança i fins i tot l'amistat.


A càrrec de Laura Asensio


 DIVENDRES 31 DE MARÇ 

19 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

Presentació del llibre Els raïms de Josep Mirabent


És el número 20 de la col·lecció Envinats de Vibop Edicions, que vincula el vi amb les arts i la creació. 


Entre el 1869 i el 1878, Josep Mirabent, el pintor decorador més important de la Barcelona de la segona meitat del segle XIX, abans de l'arribada del Modernisme, va pintar divuit raïms per encàrrec de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre. Són unes obres de gran precisió tècnica, que avui es mostren com objectes d'art i de bellesa, però també contenen un gran interès vitícola, perquè són raïms prefil·loxèrics pintats amb gran detall en una època on la fotografia encara era una disciplina molt incipient. Pocs anys després que Mirabent pintés aquells raïms, la vinya del país va quedar arrasada per la plaga de la fil·loxera i la viticultura no va ser mai més la mateixa. 


Amb la participació de Xavier Fornos, director del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i l'editora Montserrat Serra.

Pujar al principi de la pàgina