Notícies
Publicat el 24 de gener de 202324.01.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Crims.DOAlella fa d'altaveu de la novel·la negra a la Biblioteca
crims DO Alella

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella torna a convertir-se en un aparador de la novel·la negra aquest febrer amb la sisena edició de Crims. DOAlella. Del 2 al 24 de febrer s'han programat diferents propostes recomanades per a persones afeccionades a l'intriga i el misteri, a més del concurs Negres i encreuats i una sortida per la Barcelona negra.

L'inici del cicle serà el 2 de febrer amb una sessió especial del club de lectura dedicada a L'home que somreia, de Henning Mankell.  El programa inclou cinc presentacions de llibres, una d'elles amb una proposta de doble de lectura, amb la presència dels seus autors i autores.

La primera cita és el 3 de febrer amb el novel·la Amor bajo sospecha, d'Isabel Cánovas. El 8 febrer, la Biblioteca ens convida a conèixer l'obra Heredarás la sangre, amb el seu autor Óscar Esteban. Lladrucs a les estrelles, d'Aniol Florensa, és la proposta programada el 15 de febrer. El 22 de febrer l'autor convidat és Joan Ametller amb la presentació de Parra. Les presentacions dels llibres finalitzen el 24 de febrer amb una doble dues novel·les: El diablo me visita, de Susana Hernández, Malabèstia, de Raquel Gámez.

El cicle també té espai per a la canalla amb un taller de d'enigmes per a infants de 8 a 12 anys, sobre el món de la criptografia i els missatges secrets, que es farà el 10 de febrer.

6è Concurs Crims.DOAlella. Negres i encreuats.

A més, fins al 24 de febrer es convida als usuari i usuàries de la Biblioteca a participar en el 6è concurs Negres i encreuats, en el qual podran demostrar els seus coneixements i prendre part en el sorteig d'un lot de llibres i productes ben negres que es farà el 24 de febrer a les 20.30h.

El programa de Crims.DOAlella també un recorregut per la crònica negra de Barcelona. Crims, assassinats, màfies i atemptats en una ciutat convulsa coneguda com “la Rosa de Foc” i on reina entre totes les llegendes Enriqueta Martí, la Vampira del Raval. Serà el 8 de febrer, dins de la programació de Can Lleonart. 

Més informació a www.alella.cat/crimsdoalella

DIJOUS 2 DE FEBRER, A LES 20 HORES

Club de lectura. Comentarem la novel·la L'home que somreia, de Henning Mankell. Amb la presència de la traductora al català Carolina Moreno.

Conduït per Tònia Minguet Pla. Celebració del 75è aniversari del naixement de l'autor suec.

DIVENDRES 3 DE FEBRER, A LES 19.30 HORES

Presentació del llibre Amor bajo sospecha amb l'autora Isabel Cánovas dinamitzat per Esther Navas.

Acabada d'arribar a Barcelona per estudis, Piril presencia un assassinat. Un crim que la portarà a conèixer al caporal dels Mossos d'esquadra, Marc Deulofeu.

DIMECRES 8 DE FEBRER, A LES 19.30 HORES

Presentació del llibre Heredarás la sangre amb l'autor Óscar Esteban. Conducció i arranjaments musicals: Joaky Chamorro

La malaltia del patriarca José de Páramo reuneix la família, l'onze de setembre de l'any 73, on sorgeixen records per la desaparició, divuit anys enrere, de la mare Victoria.

DIVENDRES 10 DE FEBRER, A LES 17 HORES

Taller d'enigmes.

Vols convertir-te en detectiu? Seràs capaç de desxifrar missatges secrets? A càrrec de Josep Maria Ibarra. Proposa un joc de pistes on resoldràs enigmes, desxifraràs missatges per convertir-te en un/a autèntic/a espia i on posaràs a prova la teva capacitat investigadora.

Sessió per a públic familiar, participants a partir de 8 anys.

Durada: 90 minuts

Lloc: Biblioteca Ferrer i Guàrdia i voltants.

Cal inscripció prèvia a: b.alella.fg@diba.cat o bé 93 555 90 55

DIMECRES 15 DE FEBRER, A LES 19.30 HORES

Presentació del llibre Lladrucs a les estrelles, amb l'autor Aniol Florensa, qui conversarà amb l'editor de Llibres del Delicte Marc Moreno.

Sicaris, especuladors i ciberterroristes desfilen en aquesta tragicomèdia de suspens, sincera i visceral, en què gent desorientada lluita per trobar el seu lloc en un poblet del Maresme.

DIMECRES 22 DE FEBRER, A LES 19.30 HORES

Presentació del llibre Parra, amb l'autor Joan Ametller, qui dialogarà amb l'editor de Llibres del Delicte Marc Moreno.

Cinc personatges foscos del poder polític, econòmic, militar i religiós conspiren per decantar la política als seus interessos i planegen l'atracament a un banc de Mataró.

Resultat: tirotejos i persecucions en una novel·la plena d'acció.

DIVENDRES 24 DE FEBRER, A LES 19.30 HORES

Presentació de llibres. Susana Hernández i Raquel Gámez Serrano amb les seves respectives novel·les El diablo me visita i Malabèstia, el tàndem de Black Sisters es presentaran mútuament les novel·les.

La detectiu Sonia Ruiz, protagonista de El diablo me visita, viatjarà per territori espanyol on es veurà involucrada en un negoci de tràfic d’éssers humans.

Torna Gal·la Antich a la novel·la Malabèstia amb una nova investigació en un poble de muntanya on coincidirà amb el sergent Vehí.

DEL 2 AL 24 DE FEBRER 

6è Concurs Crims.DOAlella. Negres i encreuats.

Demostra que ets un expert en novel·la negra. Si omples correctament els mots encreuats, participaràs en el sorteig d'un lot de llibres i productes ben negres. Trobaràs la butlleta a la biblioteca d'Alella. El sorteig se celebrarà divendres 24 de febrer a les 20.30h.

A més a més...

Aparador cultural i exposició de novetats.

Sortida – Can Lleonart: BARCELONA NEGRA: CRIMS I NOVEL·LA

Dimecres 8 de febrer, a les 9.30 h Parada Bus Alella 

Un recorregut per la crònica negra de Barcelona, crims, assassinats, màfies i atemptats en una ciutat convulsa coneguda com “la Rosa de Foc” i on reina entre totes les llegendes Enriqueta Martí, la Vampira del Raval. 

Preu: 16€ (quota única)

Pujar al principi de la pàgina