X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 12 de gener de 202312.01.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova el reglament del Consell Agrari Municipal d'Alella
Vinyes

El Ple del 22 de desembre va aprovar inicialment el reglament regulador del futur Consell Agrari Municipal d'Alella (CAMA), un nou òrgan de caràcter consultiu i de participació que es posarà en marxa amb la voluntat de contribuir a la millora del món agrari del municipi i fer front a les problemàtiques i reptes d'aquest sector tan important per al municipi.

Segons consta en el reglament, el CAMA té com a objectius principals salvaguardar els sòls agrícoles, potenciar el món agrari i establir un marc de col·laboració estable entre la pagesia d'Alella i l'Ajuntament. Per tal d'aconseguir-los, s'estableixen els següents objectius concrets:

  • Implantar polítiques municipals de foment del món agrari i articular-les amb les que se segueixen a nivell de país.
  • Mantenir un corrent d'informació, estudi i diàleg entre l'administració municipal i els diferents sectors de la comunitat agrària per debatre, proposar i arribar a consensos, sobre les actuacions i problemàtiques generals que afectin el sector primari i les polítiques per fomentar-lo.
  • Establir i garantir un marc de participació i d'aportació de la comunitat agrària en les actuacions i els àmbits que afectin el sector agrari al municipi.

Aquest nou òrgan de participació neix amb la finalitat de convertir-se en un espai de trobada i debat el món per escoltar la veu dels diversos agents implicats i buscar el consens en les actuacions municipals per a la protecció del sòl agrari i el foment de la pagesia, potenciant les noves iniciatives agràries i les explotacions existents. A través d'aquest Consell també es podran compartir eines i recursos formatius i pràctiques innovadores que afavoreixen la sostenibilitat i la biodiversitat, a més de difondre el valor que aquest sector suposa per a la població i per a la preservació del territori. 

El Consell estarà integrat per l'Alcaldia, quatre electes triats pel Ple, quatre representants de la pagesia local, una persona competent en matèria agrària de l’àmbit supramunicipal, tres persones de reconegut prestigi en l’àmbit agrari local, un membre del Parc de la Serralada Litoral, un altre del Consell Regulador DO Alella i un de cada associació agrària del municipi registrada al Registre d'Entitats de l'Ajuntament d'Alella, a més de dues persones representants de la ciutadania a títol individual.

El reglament es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA i Gd'A i l'abstenció dels grups de l'oposició: JxCAT, AA-CUP, Cs i AP-PSC. JxCAT va criticar el es vulgui posar en marxa aquest Consell al final de mandat i l'AA-CUP va mostrar la seva disconformitat amb el sistema d'elecció dels membres del Consell. 

El Reglament està a exposició pública del 13 de gener al 23 de febrer de 2023.

Informació relacionada
La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior
Aquest dilluns, 8 de febrer, es tornaran a ruixar les copes dels arbres per reduir-ne l'afectació
El nou servei, que es va posar en marxa l'1 de gener, inclou la recollida de totes les fraccions i incorpora diverses millores ambientals.
Pujar al principi de la pàgina