Notícies
Publicat el 10 d'octubre de 202210.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament enllesteix el passeig de vianants fins al Camp d'Esports Municipal
Passera riera

Més d'una seixantena de persones van participar diumenge a la passejada d'inauguració del perllongament del passeig de la Riera, des del pou sorrenc fins al Camp d'Esports Municipal. Enllestir aquest camí per accedir amb seguretat des del centre del poble fins a les instal·lacions esportives no ha estat gens fàcil, sobretot per les dificultats que suposa actuar sobre la llera d'una riera i a tocar d'una carretera.

Fa molts anys que l'Ajuntament treballa per donar solució als problemes d'accessibilitat cap al Camp d'Esports i a Alella Parc. L'any 2007 ja es van plantejar diferents propostes referents a l'anomenat Tram A en el concurs d'idees convocat per l'Ajuntament. Seguint la proposta guanyadora, es van reurbanitzar els dos primers trams del passeig, primer des de Les Heures a Marià Estrada i després des d'aquest punt al pou sorrenc. A aquests primers 700 metres de passeig s'afegeixen ara 330 metres més fins al Camp d'Esports. 

A diferència de les dues fases executades amb anterioritat, en aquest Tram A la riera no està canalitzada. El primer projecte, aprovat el 2013, es va haver de modificar per adaptar-lo als requeriments hidràulics i de serveis. A més, les obres han patit diverses vicissituds que han impedit l'execució en els terminis previstos i han obligat a fer noves licitacions. Finalment, els treballs van ser adjudicats a l'empresa Obras y Pavimentos Brossa per un import de 166.527 euros. En paral·lel, s'ha executat la neteja i arranjament de la riera, des del pou sorrenc fins al Camp d'Esports, amb un cost de 23.403 euros.

Tot i que inicialment es preveia que es podria transitar pel passeig al mes de juliol, la finalització dels treball i l'obertura de la passarel·la s'han endarrerit degut als diferents episodis de pluja.

Tres trams diferenciats 

La solució adoptada en aquest Tram A consisteix en la creació d'un camí rural per a vianants d'1,5 m d'amplada mínima situat entre la carretera BP-5002 i la riera, en l'espai de la zona d'arbrat, fora de la llera. El traçat es troba definit en tres trams diferenciats. El primer parteix del pou sorrenc i ha comportat una desbrossada i adequació de l'espai que hi ha entre el mur de la riera i els arbres del límit de la carretera. En el segon s'ha instal·lat una passarel·la metàl·lica de 75 m formada per baranes estructurals d'acer de 15 mm sobre una base de perfils laminats amb terra de reixa. I el tercer i últim tram arrenca de la passarel·la i arriba fins al Camp Municipal d'Esports. Per salvar la diferència de cotes entre la carretera i la riera, s'ha hagut d'estabilitzar el talús per assegurar la durabilitat de la plataforma del camí i evitar l'erosió de les riuades mitjançant gabions de pedra granítica.

L'Ajuntament va convidar els presidents dels diferents clubs esportius que utilitzen les instal·lacions del Camp d'Esports Municipal a participar en la inauguració. El president del Club Futbol Alella, Dani Gil, i el vicepresident de la Unió Esportiva Alella, Sergi Aparicio, van ser els encarregats de tallar la cinta, com a pas previ a l'obertura de la passarel·la que fa possible l'accés segur al camp. Els representants del Club Rugby Alella no van poder assistir a l'acte. 

Dos projectes previstos

Durant l'acte d'inauguració, l'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, va avançar els detalls de dues actuacions que donaran continuïtat a aquesta esperada obra i també es van instal·lar plafons informatius sobre els dos projectes que han quedat penjats a la façana de Camp d'Esports perquè puguin ser consultats per la ciutadania. 

La primera és el projecte d'arranjament i pavimentació de Guifré el Pilós, des del barri de Vallbona fins al Camp d'Esports, pendent d'adjudicació. L'actuació contempla l'adequació de la via pública exterior del Camp d'Esports Municipal per a millorar la seguretat i facilitar l'accés a vehicles i vianants. L'Ajuntament ha licitat el projecte per un import de 287.293 euros i un termini d'execució d'un mes i mig d'obres, previstes per al primer trimestre de 2023.

La segona és un camí rural que arribarà fins a Alella Parc. L'actuació planteja l'adequació d'un accés per a vianants de 411 metres de longitud i 3 metres d'amplada des del Camp d'Esports al barri d'Alella Parc, que donarà continuïtat al passeig de la Riera que connecta ara des del centre del poble amb l'equipament esportiu. El projecte es va aprovar definitivament el mes de maig, amb un pressupost previst de 243.000 euros, i la licitació està pendent de la disponibilitat dels terrenys privats afectats per l'actuació.

Podeu consultar els dos projectes en aquests documents. 

Arranjament carrer Guifré el Pilós

Arranjament carrer Guifré el Pilós

Fitxer: plotters_Guifre_Pilos.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.49 MB

Camí de vianants fins a Alella Parc

Camí de vianants fins a Alella Parc

Fitxer: plotters_CamA__Camp_Futbol_Alella_Parc__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 5.85 MB

Veure vídeo amb les explicacions dels dos projectes

×  
L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, a la inauguració de la passera fins al Camp d'Esports L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, a la inauguració de la passera fins al Camp d'Esports

Pujar al principi de la pàgina