Notícies
Publicat el 3 de juny de 202203.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Literatura de proximitat al cicle "Llibres amb veu pròpia"
Cartell llibres amb veu pròpia

Torna el cicle de presentacions “Llibres amb veu pròpia” al llarg del mes de juny i la primera setmana de juliol. Amb aquesta iniciativa, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia té la voluntat de donar suport als persones escriptores de l'entorn i fer d'altaveu de les darreres creacions, amb gran varietat de gèneres i temàtiques. En total es faran vuit presentacions de llibres entre el 7 de juny i el 8 juliol.

Dimarts 7 de juny, a les 20.00 h 

La Sastreria de la Rambla, de Josep Ramon Farré

Una història de personatges singulars que viuen de forma intensa per superar dificultats en un context sociopolític, com la Setmana tràgica, la dictadura de de Primo de Rivera, la guerra civil espanyola, la “División Azul”, el maquis, la dictadura i la conquesta de la democràcia.

Acompanyat de Marga Masó

  Divendres 10 de juny, a les 19:30 h

La niña más bonita de Alella, d’Àngela Landete (Lovelace)

Cada cop hi ha més adolescents que es perden, que es deixen abatre per les seves pors i inseguretats, i arriben a un punt de “no retorn”. El llibre és una crida social, i intenta promoure la comunicació entre pares i fills.

 Dimarts 14 de juny, a les 19:30 h 

A fora ja és estiu, de Kim Ae-ran i traduïda per Josep A. Clement Rovira

Només una autora en majúscula com Kim Ae-ran pot trenar uns contes tan delicats i punyents, uns contes que ens interpel·len i ens aboquen a fer-nos les preguntes essencials de la nostra condició humana. 

Acompanyat de Matilde Martínez Sallés. Editora de Godall Edicions  

 Divendres 17 de juny, a les 19:30 h

Neures de pa sucat amb oli, de Josepa Sopeña

Són 10 relats amb personatges que es troben enmig de les contradiccions de la condició humana, explicats des d'una perspectiva de l'absurd i la ironia, amable i alhora punyent, que ens diverteix mentre mostra els fets censurables. Perquè la millor manera de plantar cara a les nostres neures és mostrar-les i, després d'analitzar-les, somriure.

Acompanyada de Tònia Minguet Pla

 Divendres 1 de juliol, a les 20.00 h

Figures, paisatges i marines, d'Enric Satué

Un recull de relats amb els quals, a mode d'unes memòries desinformades, l'autor ens apropa el seu imaginari al voltant de l'art, la creació, l'amistat... i, de passada, fa crònica del nostre temps. 

Acompanyat de Fina Soler, escriptora 

 Dimarts 5 de juliol, a les 19.30 h

El placer de ser mediocre, de Rafa Aranda

Zeb, el nen protagonista, lluita per arribar a ser el millor. Hi posarà totes les seves forces per aconseguir-ho, tot i no tenir clar el motiu per ser-ho. Un viatge traumàtic que no el farà sol, l'acompanyarà seva veïna i amiga Petra.

Acompanyat de Raúl Cristian Aguirre, poeta, escriptor

 Dimecres 6 de juliol, a les 19:30 h

Et fem costat: 41 relats i un llapis, presentat per membres del Maresme Oncològic

El llibre, una iniciativa de l'Associació, que aplega relats de 36 escriptores del Maresme i acompanyats pels dibuixos de la il·lustradora Marga Cruz; prologuista l'Empar Moliner. El denominador comú dels textos: el càncer des d'una altra perspectiva, sense pors ni retrets ni preguntes sense respostes.

 Divendres 8 de juliol, a les 19.30 h

Barcelona-Estambul, d'Isabel Cánovas

La protagonista viatja a Istanbul per conèixer la ciutat on els seus pares es van enamorar. Mentre descobreix la ciutat, viu la seva pròpia historia d'amor i també la llegenda que s'amaga darrera del penjoll que la seva mare li va deixar abans de morir. 

Acompanyada d'Esther Navas.

 

 

Pujar al principi de la pàgina