Notícies
Publicat el 27 d'abril de 202227.04.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Obertes les inscripcions per a la 14a Festa de la Gent Gran
Portada fulletó Festa Gent Gran

Les Jornades de la Gent Gran Activa canvien de nom i es reconverteixen en la Festa de la Gent Gran, recuperant la denominació originària de les primeres celebracions iniciades fa 80 anys. La festa inclou moltes i variades activitats pensades per a la gent gran que es desenvoluparan entre el 23 i el 29 de maig. El programa arrenca el 23 amb la inauguració i l'espectacle teatral Societat Animada, amb Lloll Bertran, i finalitza el 29 de maig amb el 80è Dinar d'Homenatge a la Vellesa, que enguany torna al Pavelló Municipal d'Esports.

14a Festa de la gent gran i 80è dinar d'homenatge a la vellesa

Del 23 al 28 de maig

Can Gaza

Exposició de manualitats

Enguany els diferents grups de persones grans que participen en els diferents espais del poble exposaran la tasca realitzada durant el curs a Can Gaza.

Podeu visitar la mostra de manualitats en horari de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

Participen el grup de manualitats dones Montserrat Roig d'Alella, Friselina, grup de manualitats Can Gaza, grup de manualitats de Can Lleonart, Llar la Gavina, Residència Alella Mar, Residència Aymar i Puig, Residència Els Rosers i Residència Les Hortènsies. 

 

Dilluns 23 de maig

17 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Inauguració de la 14a Festa de la Gent Gran.

Desprès d'aquests dos últims anys, tornem a donar el tret de sortida a la Festa de la Gent Gran com deu mana, amb un acte d'inauguració en que l'Alcalde, Marc Almendro i Campillo obrirà la sessió i on es farà la lectura del tradicional pregó, a càrrec de les residències i entitats del tercer sector d'Alella.  

Inscripció gratuïta. Places limitades sense seient assignat. Reserva d'entrada en aquest FORMULARI

17.30 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Teatre. Societat Animada amb l'actriu Lloll Bertran acompanyada al piano i a la veu per Isaac Fonoll.

Un xou ple de reflexions curioses, sorprenents, iròniques, d'anècdotes divertides i de paròdies diverses amb l'estil i l'humor que caracteritzen la Lloll. Un espectacle fresc, on potser s'hi colarà alguna talonera espontània que s'apuntarà a la gresca i on el públic també hi prendrà part. 

Inscripció gratuïta. Places limitades sense seient assignat. Reserva d'entrada en aquest FORMULARI

Dimarts 24 de maig

9 h Can Gaza

Taller de marxa nòrdica.

Una activitat per iniciar-se en la tècnica d'aquesta activitat física, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar. És una activitat física poc agressiva i amb un nivell d'esforç determinat pel propi practicant. Finalitzarem amb un refrigeri saludable. Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports.

Inscripció gratuïta. Places limitades.

11 h Can Gaza

Ruta Saludable.

Caminada en grup adreçada a la Gent Gran i persones amb mobilitat reduïda amb l'objectiu de promoure la realització d'activitat física regular com a hàbit saludable. Finalitzarem amb un esmorzar saludable. Activitat conduïda pel personal tècnic de la Regidoria d'Esports.

Inscripció gratuïta. Places limitades.

17 a 20 h Casal de la Gent Gran Can Gaza

9é Open de Canastra.

Recuperem el clàssic de la Festa de la Gent Gran, el campionat de Canastra per provar l'estratègia i la sort. 

Informació i inscripcions al Casal de la Gent Gran.

Dimecres 25 de maig

12 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella  

Taller de burlesc.

En un sentit ampli, burlesques és qualsevol obra (literària, dramàtica o musical) que vol provocar rialles tot fent una caricatura de les obres considerades “serioses”. Aquest taller de burlesc està adreçat a la gent gran per tal d'explorar el moviment i la llibertat del nostres cossos, apartar-nos de la vergonya i participar en un matí descarat i burlesc.

Inscripció gratuïta. Places limitades.

18 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella  

Cinema. Petites mentides per estar junts.

Durada: 135 minuts

Sinopsis: Situada vuit anys després de la seva aclamada predecessora "Petites mentides sense importància". El Max, arruïnat i una mica deprimit, torna a la seva casa d'estiu per a vendre-la. Els seus vells amics, que hi han passat grans moments junts, apareixeran per fer-li una sorpresa en el seu aniversari, descobrint així els nous conflictes que el temps i la incomunicació han causat. Un retrat grupal sobre l'amistat i el pas del temps filtrat a través del típic "savoir faire" de les comèdies franceses. Els protagonistes són el guanyador del Cèsar François Cluzet i la guanyadora de l'Oscar Marion Cotillard.

Inscripció gratuïta. Places limitades sense seient assignat.

Dijous 26 de maig

10h Plaça Antoni Pujadas.

Taller de Boccia. 

Taller adreçat a tota la gent gran del Municipi per conèixer aquest esport paralímpic similar a la petanca, i estarà dinamitzat pels integrants de l'equip de boccia de la Llar la Gavina.
Inscripció gratuïta. 

12 h Espai d'arts Escèniques Casal d'Alella

Mostra d'arts escèniques.

El grup de teatre i creativitat de la programació gent gran 6.0 ha preparat una sèrie de micro escenes per presentar el que han treballat durant el curs. Per acabar, comptarem amb una ballada per part dels grups de balls en línia i country de l'Associació de Dones Montserrat Roig i el grup de country de l'Associació Gent Gran Can Gaza.  

Inscripció gratuïta. Places limitades sense seient assignat.

Divendres 27 de maig

11.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Paraules des d'Alella.

Les persones que han participat a l'edició del llibre “Relats d'Alella” d'enguany, posaran veu al seu relat. Compartiran el gust per la lectura i l'escriptura, tot recordant les vivències de les persones grans del poble. 

Enguany es farà un reconeixement i record a l'escriptora alellenca Mercè Giralt. L'obra guanyadora dels relats rebrà el nom d'aquesta important figura del món de la cultura que va deixar empremta tan important al municipi.

Inscripció gratuïta. Places limitades. 

 

Dissabte 28 de maig

18 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Concert Los Sirex

Grup barceloní amb més de 60 anys d'experiència sobre l'escenari, actualment mantenen la mateixa il·lusió del primer dia, on cada actuació és un show i un remember del seus èxits.

Preu: Entre 14 i 18 € (14 € 1a fila visió reduïda, 15 € a partir de 65 anys, 18 € preu general)

Entrades: PRESENCIAL a l'Oficina de Turisme 

A taquilla una hora abans del Concert a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella sempre i quan quedin entrades disponibles

Places limitades. 

El pagament es realitzarà a l'Oficina de Turisme amb targeta bancària. 

 

INSCRIPCIONS A LES ACTIVITATS

A través d'aquest FORMULARI

Tel. 93 540 40 24 

alella.gentgran@alella.cat

DINAR D'HOMENATGE A LA VELLESA

Diumenge 29 de maig a les 13 h Pavelló Municipal Abelardo Vera

80è dinar d'homenatge a la vellesa.

El dinar d'enguany torna al seu espai tradicional,  amb un menú especialment elaborat per a l'ocasió. L'acte serà amenitzat per una parella que sorprendrà el públic assistent. Comptarem també amb l'actuació de l'orquestra Parfills, un grup amb més de 30 anys d'experiència damunt dels escenaris d'arreu de Catalunya, que ens animarà a ballar diferents estils musicals. 

Preu: gratuït per a les persones majors de 65 anys. Pels acompanyants el preu del tiquet és de 16 €.  Places limitades

Caldrà inscripció prèvia a través del FORMULARI 

Inscripcions del 26 d'abril al 15 de maig. 

En la rebuda d'inscripcions pel dinar es tindran en compte els següents criteris d'inscripció: 

1.    Segons ordre d'inscripció

2.    Persones empadronades a Alella

Un cop confirmada la plaça el pagament es realitzarà a l'Oficina de Turisme amb targeta bancària. 

 

TERTÚLIA A CAN LLEONART

Dijous 19 de maig

19 h Centre Cultural Can Lleonart

“L'hora de Mari Pau Huguet” Revisió d'una trajectòria televisiva

L'hora de Mari Pau Huguet, aquest era el nom d'un dels protagonistes que, juntament amb d'altres com Campanades, En directe, Tvist, Bon Dia Catalunya, Connexions, Bojos pel ball... ens ha fet viure inoblidables moments gaudits amb la seva companyia. Durant la conversa la Mari Pau explicarà aquesta trajectòria des de la seva mirada més interior. 

Caldrà inscripciò prèvia a través del FORMULARI 

Inscripcions al Centre Cultural de Can Lleonart

NOCES D'OR

Feu 50 anys de casats? Us volem felicitar! Busquem parelles que durant aquest any 2022 hagin celebrat o celebrin les noces d'or. Farem un homenatge el diumenge 29 de maig durant el 80è Dinar d'Homenatge a la Vellesa al Pavelló Municipal Abelardo Vera. 

Condicions: persones empadronades a Alella o ser sòcies de l'Associació Gent Gran Can Gaza i que han fet o faran 50 anys de casats durant el 2022. 

Informació i inscripcions: fins al 6 de maig, cal portar una fotocòpia del llibre de família o el certificat literal de matrimoni de l'Ajuntament a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o a l'Associació Gent Gran Can Gaza (93 540 05 21).  

12è RECULL RELATS DES D'ALELLA

El concurs de Relats des d'Alella tindrà a partir d'aquest any 2022 un valor afegit: el reconeixement i el record a l'escriptora alellenca Mercè Giralt. L'obra guanyadora dels relats rebrà el nom d'aquesta important figura del món de la cultura que va deixar una empremta tan important al municipi.
El concurs és obert a totes les persones majors de 60 anys residents a Alella. El tema dels treballs és lliure, en prosa i pot ser escrit en català o en castellà. Els relats s'han de lliurar abans del 9 de maig a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia —de dilluns a divendres, de 15 a 20 hores, i divendres i dissabte, de 10 a 13.30h— i també es poden enviar per correu electrònic b.alella.fg@diba.cat. 
El relat guanyador es donarà a conèixer el 27 de maig a les 11.30h, en el transcurs de l'acte “Paraules des d'Alella”, en què les persones participants posaran veu al seu relat, dins del programa de la Festa de la Gent Gran que se celebrarà del 23 al 29 de maig.

ACCÉS AL COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL 

Durant la Festa de la Gent Gran en el període del 23 de maig al 29 de maig, les persones majors de 65 anys podran accedir al Complex Esportiu de forma gratuïta i gaudir dels vestuaris, piscina, sauna i del jacuzzi, així com la resta de serveis del Complex. L'horari és de dilluns a divendres, de 7 a 21 h, ininterrompudament, dissabte és de 8 a 20 h i diumenge és de 9 a 14 h. Cal portar el DNI i facilitar les dades en el moment de demanar cita prèvia trucant al 93 555 18 95.

Organitza: Ajuntament d'Alella

Amb la col·laboració de:  Associació Gent Gran Can Gaza / Associació de Dones Montserrat Roig / Associació Dones Solidàries d'Alella / Fundació Sant Francesc d'Assís / Residència Els Rosers / Fundació Privada Tutelar Santa Clara / Llar La Gavina / Fundació Aymar i Puig / Residència Alella Mar / Llar d'infants municipal Els Pinyons / Escola Bressol El Campanar / Montessori Village Maresme / Estudiants del Programa d'Inserció Professional del Baix Maresme d'oficina i atenció al públic / Complex Esportiu Municipal 

Fotos d'edicions anteriors

Cinquenes Jornades per a la Gent Gran  Cinquenes Jornades per a la Gent Gran  Cinquenes Jornades per a la Gent Gran Jornades gent gran Jornades gent gran Jornades gent gran Jornades gent gran

Més informació i inscripcions a les activitats a www.alella.cat/festagentgran.

Pujar al principi de la pàgina