Notícies
Publicat el 28 d'abril de 202428.04.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Parcs i biblios, natura i literatura a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Parcs i biblioteques...naturalment

Dins del programa Parcs i Biblioteques...naturalment, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia ha programat quatre noves propostes per als mesos de maig i juny. Les activitats són les següents: una xerrada sobre la pol·linització més enllà de l'abella de la mel (29 de maig a les 19 h); la sessió de l'hora del conte El bosc del cargol (31 de maig a les 17.30 h); una sortida matinal per conèixer la riquesa de la biodiversitat que ens envolta (1 de juny a les 10 h) i l'espectacle de teatre familiar El peix irisat, de Tanaka Teatre (6 de juny a les 18 h). 

Les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a b.alella.fg@diba.cat.


29 de maig de 2024

19 h Biblioteques Ferrer i Guàrdia

Xerrada. La pol·linització més enllà de l'abella de la mel    

A càrrec de Toni Marí, responsable del Centre de Documentació Parc de la Serralada Litoral.

La pol·linització és un dels processos naturals de més importància en els sistemes naturals. Quan hi pensem amb ell segur que el primer que ens ve a la ment és una abella de la mel en un flor i  l'objectiu d'aquesta xerrada és donar a conèixer la gran quantitat d'insectes que participen en la pol·linització, a banda de la nostra estimada abella de la mel.

Activitat programada dins la Setmana de la Natura i per commemorar el Dia Europeu dels Parcs Naturals, efemèride ambiental.

 

31 de maig de 2024 

17.30h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Hora del conte. El Bosc del cargol 

A càrrec de Marta Catalan.

En el bosc de la maleta hi viu el cargol i una pila d'animals més. En Cargol aquell dia va anar a veure sortir el sol i de tant content que estava volia compartir la seva aventura amb els ocells que estaven triant un rei, el burriquet que no podia llaurar dret, i el poll i la puça que es volien casar.

Rondalles de colors, d'amistat, de paciència, de festa i d'aventures. Totes elles cantades i contades amb l'ajuda d'un acordió i de petits titelles i objectes musicals.

Lloc: Parc de l'Hort de la rectoria (costat biblioteca).

Activitat programada dins la Setmana de la Natura i per commemorar el Dia Europeu dels Parcs Naturals, efemèride ambiental.

   1 de juny  de 2024

De 10 a 14 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Sortida matinal. Biblioteca, porta del Parc. La biodiversitat, la nostra riquesa

A càrrec de Gabriel Barreras, ambientòleg.

Coneix la diversitat d'espècies del teu entorn, lligada a la diversitat d'hàbitats i a la conservació d'aquests, clau per la salut dels ecosistemes i la seva resiliència davant el canvi global.
Vine a aquesta passejada al Parc de la Serralada Litoral, on parlarem de la importància de la biodiversitat, mentre descobrim les espècies de fauna i flora més característiques del nostre entorn.

Inscripció prèvia a la biblioteca: b.alella.fg@diba.cat / 935 559 055

Punt de trobada: Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Durada: 10 a 14 h.
Necessitats material: prismàtics, aigua, calçat còmode.

Activitat programada dins la Setmana de la Natura i per commemorar el Dia Europeu dels Parcs Naturals, efemèride ambiental.

Organitzada per la Xarxa de Parcs Naturals.

6 de juny de 2024 

18 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Teatre familiar. El peix irisat, de Tanaka Teatre    

El Peix Irisat és una petita història quotidiana conduïda per una actriu, la Mar, i protagonitzada per molts titelles.
Al llarg de l'espectacle trobem diferents animals marins com peixos de colors, una estrella de mar, un pop, un calamar, meduses, un peix llanterna, un peix globus i una petxina, entre d'altres.
Els nens i les nenes tindran ben a prop tots aquells personatges d'un dels contes més famosos de la literatura infantil. I podran ajudar el Peix Irisat a entendre la importància de compartir, a trobar el remei per guarir un dels seus amics i, finalment, trobar el camí de tornada a casa.

Hora: 18 h
Durada: 40 min
Preu: Gratuït
Recomanat a partir de 2 anys.

Recomanem arribar amb 15 minuts d'antelació per evitar aglomeracions.
Teatre: una vegada comenci la funció no es permetrà accedir a la sala.

Inscripció prèvia a: b.alella.fg@diba.cat / 935559055.  Places limitades

Edicions anteriors: 

Pujar al principi de la pàgina