X
Emergència sequera
Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat l'11 de maig de 202111.05.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella revalida el segell Infoparticipa amb el 100% dels indicadors de transparència
Infoparticipa

L'Ajuntament d'Alella ha revalidat per vuitè any el Segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i la transparència dels webs municipals, assolint el 100% dels 52 indicadors avaluats. Aquest distintiu l'atorga el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública. 

El Segell InfoParticipa es va concebre l'any 2013 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L'any 2016 es van ampliar els indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència. Alella ha rebut el segell en totes les edicions.  En aquesta darrera avaluació s'ha millorat en més deu punts els resultats de l'any anterior, quan es va aconseguir el distintiu amb un 89,5%. Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament assoleix el 100% dels indicadors.

L'Ajuntament d'Alella és un dels 39 municipis catalans que ha aconseguit la màxima puntuació, del total de les 121 localitats que han obtingut enguany el Segell Infoparticipa (vuit més que l'any passat), en l'avaluació realitzada a 947 Ajuntaments, 42 Consells Comarcals i 4 Diputacions catalanes. Dels 30 municipis de la comarca del Maresme, només sis han arribat al 100%: Alella, Arenys de Munt, El Masnou, Mataró, Premià de Dalt i Premià de Mar.

L'avaluació analitza les dades i la informació referents a tres grans apartats: qui són els i les representants polítics; quina informació es proporciona sobre el municipi i els recursos col·lectius; i quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana.

L'Alcalde l'Alella, Marc Almendro, ha recollit el distintiu alellenc a l'acte de lliurament de certificats d'aquesta vuitena edició que s'ha celebrat aquest dilluns, 10 de maig, a l'auditori de la UAB. La cerimònia ha estat presentada pel periodista Carles Mesa, conductor del programa No es un dia cualquiera de RNE, i ha comptat amb la participació de Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Armand Balsebre, catedràtic i director del ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la UAB i Estrella Montolío, catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat de Barcelona, que ha parlat sobre el dret a entendre. Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, ha estat l'encarregat de tancar el torn de paraula, en un parlament en el qual ha agraït especialment l'esforç realitzat pel municipalisme durant la pandèmia i també la feina feta per avançar cap a la transparència, malgrat les dificultats del moment. 

Infoparticipa

L'acte ha estat retransmet en directe pel canal Youtube. 

×  
8a edició lliurament de guardons del Segell Infoparticipa 8a edició lliurament de guardons del Segell Infoparticipa
Pujar al principi de la pàgina