Notícies
Publicat l'11 de març de 202111.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Estudi sobre el comerç local i les accions de dinamització comercial
Mercat municipal

L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha iniciat un treball per analitzar la situació del comerç del municipi i establir línies d'actuació que contribueixen a la dinamització comercial. Les conseqüències de la pandèmia, amb les restriccions i els canvis que suposa en l´àmbit comercial, reforça encara més la necessitat de fer una diagnosi del comerç del poble, per conèixer les seves necessitats i els seus reptes de futur, tenint molt present els canvis de paradigmes i les oportunitats que l'adaptació a aquesta nova realitat representa per al sector comercial.

L'estructura comercial d'Alella és principalment de petit comerç, de caràcter molt familiar, de primer consum però també de serveis. Actualment compta amb més de 300 negocis. Per contrapunt, i tenint en compte que és un municipi turístic que permet l'obertura dels comerços els diumenges, també s'ha desenvolupat una estructura socioeconòmica al voltant de les visites al municipi. El sector vitivinícola, avui també ressentit pels moments actuals, té molta tirada, així com un sector de la restauració que està en un bon punt amb una bona oferta i qualitat.

Consulta a la ciutadania i als establiments

Després d'una primera fase d'anàlisi de la situació comercial, comença una fase d'enquestes a la ciutadania, els establiments comercials i els tècnics municipals per tal de conèixer millor el teixit comercial i les preferències de la ciutadania.

Per participar en aquesta enquesta, que és anònima i es pot contestar fins a l'11 d'abril, només cal emplenar el formulari corresponent. 

L'estudi inclou també un seguit d'entrevistes a agents claus de l'àmbit comercial del municipi. Amb tot el material resultant d'aquest estudi es farà un informe diagnòstic amb les dades extretes de les reunions realitzades amb els actors implicats. L'objectiu final és redactar una guia amb estratègies i línies de treball per dinamitzar i ajudar a tirar endavant el comerç d'Alella. Es preveu que aquest projecte finalitzi passat l'estiu

Pujar al principi de la pàgina