Notícies
Publicat el 8 de febrer de 202108.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
A punt les mesures de seguretat per a les eleccions del 14F

Mapa-Ubicació-Colegis-Electorals-14022021

L'Ajuntament d'Alella té tot a punt per tal que les Eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 14 de febrer es puguin desenvolupar amb totes les garanties de seguretat i amb la major normalitat possible. Ja fa setmanes que l'Ajuntament treballa per tal de preparar la jornada electoral, analitzant cadascun dels espais i totes les mesures preventives que cal tenir present, tant pel que fa als espais, com al personal de suport i els materials necessaris. 

Canvi d'ubicació de dos col·legis electorals

Dos dels quatre col·legis electorals canvien la seva ubicació, per tal de garantir en tot moment el manteniment de les distàncies de seguretat i també l'establiment de dos circuits d'entrada i sortida a la mesa de votació.

La secció segona es trasllada de la residència La Gavina al magatzem de la Brigada Municipal, al carrer Gandesa 34, i s'amplien de dos a tres les meses de votació.

La secció quarta es trasllada de les oficines de Serveis a les Persones als mòduls prefabricats del pati de Can Gaza

La secció primera es manté en la ubicació anterior a les Antigues Escoles Fabra i les meses es distribuiran a peu de pati i cadascuna d'elles tindrà un circuit d'accés diferent d'entrada i sortida. 

Es tracta, en tots els casos, d'espais ben ventilats, en els quals es garanteix la renovació constant de l'aire.  

Més personal de suport 

Les eleccions del 14 de febrer també comptaran amb més personal de suport per garantir el compliment de les mesures de seguretat establertes i facilitar a les persones que vagin a votar tota la informació i l'ajuda que necessitin.

Cada col·legi disposarà d'una persona representant de l'Ajuntament, un agent de Policia Local, una persona responsable de les mesures de seguretat per la Covid-19 i agents cívics de suport.

A més, cada dues hores es farà neteja dels espais electorals. 

Tots els col·legis estaran degudament senyalitzats amb els circuits d'entrada i sortida i les mesures de seguretat. A més, hi hauran dispensadors d'hidrogel i mascaretes. 

MESURES DE PREVENCIÓ GENERALS 

  • Es recomana dur el vot preparat de casa amb l'objectiu de minimitzar el temps d'estada dins el local electoral.  ​
  • Cal respectar la distància mínima interpersonal d'un metre i mig.
  • Les cues es faran al carrer i s'entrarà de manera individual a l'interior del col·legi electoral i tindran prioritat les persones vulnerables. 
  • Cal fer ús del gel hidroalcohòlic.
  • Els electors i electores mostraran als membres de la mesa el seu document oficial d'identificació, de tal manera que els membres de la mesa no hagin de tocar el document. També es podrà disposar de safates per col·locar-hi el document. ​
  • Els votants no es retiraran la mascareta a excepció de que la mesa li requereixi fer-ho de forma puntual per a facilitar la seva identificació.  ​
  • Una vegada identificats, els electors i electores introduiran el vot dins de l'urna i sortiran del local.

 

FRANGES DE VOTACIÓ RECOMANABLES 

  • Es recomana a la ciutadania anar a votar segons una distribució de franges d'acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d'aquestes indicacions no és obligatori i s'apel·la al sentit comú, la bona voluntat i la responsabilitat de cadascú en benefici de la seguretat sanitària.
    La distribució dels votants per franges és la següent
    • De 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.
    • De 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
    • 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.
  • Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d'alta seguretat. Se'ls hauran de posar entre les 18.40 h i 19.00 h per torns, de manera que quedin sempre dos membres en custòdia de l'urna i per seguir amb el procés electoral.
  • Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L'autoritat competent els el podrà demanar.

 Més informació sobre les Eleccions al Parlament en aquest enllaç

INFORMACIÓ D'INTERÈS PER ALS MEMBRES DE LES MESES ELECTORALS

Pujar al principi de la pàgina