Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 27 d'octubre de 202027.10.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Diputació digitalitzarà prop d'un centenar de programes de Festa Major
Programa de Festa Major

La major part dels programes de Festa Major compresos entre els anys 1927 i 2019 podran ser consultats a través d'Internet gràcies a la seva digitalització i inclusió en la plataforma Trencadís, un dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té per objectiu promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques. 
És tracta d'un recurs que ofereix la Diputació de Barcelona i que la Biblioteca Ferrer i Guàrdia ha decidit aprofitar per treure a la llum i posar a l'abast de tothom el ric i ampli material de la programació festiva que guarda en els seus arxius. Així, el passat 23 d'octubre es van lliurar a l'empresa Dinser SL, encarregada de la digitalització, diverses caixes amb tot el material del fons de la biblioteca: que inclou programes festius que abasten el període que va de 1927 al 2019. De tot aquest anys, només falten alguns programes (1928, 1930, 1936, 1937 i  1938).
 
Aportacions privades
A més del fons documental de la biblioteca es complementa amb el material aportat per la cessió de diferents exemplars procedents de col·leccions particulars: els programes de la Festa Major de 1940, cedit per Josep Prat, i el de 1931, cedit per Jordi Vilaseca. Aquest veí també ha aportat al projecte diferents programes de ball del període comprés entre els anys 1897 i 1933.  

L'Ajuntament agraeix aquesta cessió i demana la col·laboració dels veïns i veïnes d'Alella per poder completar la col·lecció amb els programes dels anys que falten. 

Els objectius del Trencadís són:

  • Promoure i difondre la cultura local facilitant l'accés a tot tipus de materials culturals i de qualitat, nascuts digitalment o bé impresos i digitalitzats posteriorment.
  • Donar a conèixer col·leccions úniques i/o poc conegudes del patrimoni de les biblioteques
  • Preservar aquells documents antics que tenen un estat físic delicat.

La plataforma conté els documents de fons locals, tant històrics com actuals, conservats a les biblioteques: publicacions periòdiques, cartells, programes de festa major, fotografies, enregistraments sonors i vídeos. La incorporació de nous títols és contínua, i estan organitzats en col·leccions temàtiques.

Pujar al principi de la pàgina