Notícies
Publicat el 16 de juny de 202016.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tractament biològic contra el pugó en diversos carrers del municipi
Pugó

Aquest dijous dia 18 es realitza un tractament biològic per combatre el pugó que afecta diversos arbres de la via pública, en concret xicrandes, acers, til·lers i fruiters dels carrers Comas, Balmes, Santa Teresa, Santa Eulàlia, Guida Alzina, Marià Oleart, avinguda Ferran Fabra i la plaça de l'Església.

Aquest tipus de tractament consisteix a alliberar enemics naturals de la plaga que es pretén controlar, concretament larves de marietes, sobre les espècies vegetals afectades. Es tracta d'un tractament respectuós amb l'entorn i que actua només sobre la font del problema. Els alliberaments de les larves de marieta es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques i les larves es dispersen per l'arbre, on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó.

Cal destacar que l'existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran pot funcionar com a refugi per a les marietes i afavorir el control biològic de properes plagues d'insectes. De fet, a Alella ja fa més de tres anys que es realitzen aquests alliberaments de fauna útil per controlar el pugó i en determinats sectors s'ha constatat una lleugera millora del grau d'afectació d'aquesta plaga respecte a anys anteriors.

Pujar al principi de la pàgina