X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 5 de juliol de 201905.07.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Neix el web d'Atenció Primària de l'àrea Metropolitana Nord de l'ICS
Web Atenció Primària Àrea Metropolitana Nord

L'Atenció Primària de l'àrea Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS) estrena pàgina web: http://primaria.icsmetropolitananord.cat. Aquest nou espai surt a la llum amb la disposició de convertir-se en una eina d'utilitat per als usuaris i usuàries i establir una major proximitat amb els centre d'atenció primària. A través d'aquesta major proximitat amb el territori, des de la nova plataforma es podran realitzar els tràmits vinculats en l'àmbit de l'atenció primària, com programar visites o accedir a l'espai digital La Meva Salut (l'espai propi des d'on poder fer consultes directes al professional sanitari assignat o consultar el pla de medicació vigent i diagnòstics i informes clínics). A més, el disseny intuïtiu i pràctic del web vol facilitar la navegabilitat i així convertir-la en un recurs online amb la informació de salut de referència per la població d'aquests territoris.

Un espai per a cada CAP de la MetroNord

Els usuaris podran trobar a la nova web informació pràctica sobre el seu centre de salut, com les activitats adreçades a la ciutadania que s'ofereixen des dels mateixos centres i que estan organitzades pels seus professionals sanitaris, així com els horaris i dades de contacte del seu equip d'atenció primària. D'aquesta manera es pretén donar visibilitat a tot el ventall de tallers, xerrades i iniciatives que fan els equips d'atenció primària del territori i que van més enllà de l'assistència mèdica. 

També s'ha posat l'accent en crear espais on poder informar-se sobre tràmits útils tant en l'àmbit de l'atenció primària com en el del sistema sanitari en general. Així doncs, es facilita un seguit d'enllaços per poder accedir de manera ràpida i senzilla a gestions com la programació de visites, l'elecció i el canvi de metge o de centre, o descarregar l'autorització a terceres persones, entre d'altres. Amb l'objectiu de fomentar la promoció i la cura de la pròpia salut, el web és una font de recursos online oficial i fiable. A més, s'ha volgut posar de relleu el compromís que l'atenció primària té amb la promoció de la participació ciutadana dins del sistema sanitari oferint una via directa d'escolta pels seus dubtes, opinions i suggeriments a través d'un formulari integrat dins el web.

Altres espais que es poden consultar al web estan relacionats amb la pròpia organització de la Direcció d'Atenció Primària de l'àrea Metropolitana Nord i amb l'ICS, informació sobre la docència i la recerca al territori, indicacions per poder entrar a formar part de la plantilla de l'ICS, etc.

 

Les persones usuàries disposen ara d'un espai a Internet que agrupa en una mateixa plataforma la informació de proximitat sobre el seu centre, accessos directes per fer tràmits online i un espai on fer arribar fàcilment dubtes i opinions.

A l'àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l'Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d'atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l'ICS ofereixen assistència a més d'1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d'atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.

FONT: Institut Català de Salut - Generalitat de Catalunya

Pujar al principi de la pàgina