Notícies
Publicat l'11 d'octubre de 202411.10.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El 14 d'octubre comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID
Vacuna grip 2024

El Departament de Salut posa en marxa un any més la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19, dirigida especialment a les persones grans i les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones vulnerables.

Aquesta temporada, i com a novetat, els territoris del Barcelonès Nord, Baix Maresme i Maresme Central de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord seran objecte d'una prova pilot que busca incrementar la cobertura vacunal de la població diana, reforçant l'accessibilitat a la vacunació i incrementant els missatges de crida. Són sis Punts de Vacunació Poblacional (PVP) situats a Sant Adrià de Besòs, Badalona, Premià de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Santa Coloma de Gramenet. 

Les persones de 60 a 79 anys, les persones amb condicions de risc de 12 a 59 anys, els infants de 6 mesos a 5 anys i els infants amb condicions de risc de 5 a 11 anys estan rebent missatges per SMS en què se'ls donarà dia i hora per vacunar-se en algun dels sis PVP de referència repartits pel territori. Als adults se'ls vacunarà de grip i COVID-19; als infants només de grip seguint les recomanacions vigents. 

Vacunació també al Consultori Local d'Alella

Cal tenir en compte que encara que es rebi un avís amb dia i hora per anar a alguns d'aquests centres, els veïns i veïnes d'Alella també tenen la possibilitat de demanar hora per vacunar-se directament al Consultori Local d'Alella.

La campanya de vacunació de la grip i la Covid s'adreça a aquests col·lectius:

  • Persones de 60 anys o més.
  • Persones internes en residències de persones grans, amb discapacitat o institucionalitzades.
  • Persones amb patologies cròniques i altres condicions de risc.
  • Persones cuidadores o convivents amb persones amb alt risc.
  • Dones embarassades.
  • Personal de centres i establiments sanitaris i sociosanitaris, i persones que treballin en serveis crítics i essencials per a la comunitat: forces i cossos de seguretat, bombers i protecció civil.

Per poder vacunar-se cal dur la targeta sanitària. 

Més informació a canalsalut.gencat.cat/vacuna-tardor 

FONT imatge: Generalitat de Catalunya 

Pujar al principi de la pàgina