Notícies
Publicat el 4 de setembre de 202304.09.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Parcs i biblios, natura i literatura a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia
parcs i biblios

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia organitza aquesta tardor un nou programa d'activitats vinculades a la natura, dins del cicle Parcs i Biblioteques...Naturalment! que promou la Diputació de Barcelona amb la xarxa de parcs naturals. En el programa de tardor s'han programat quatre activitats, previstes per als dies 19 i 28 de setembre i 6 i 7 d'octubre, que uneixen literatura i natura: un laboratori de lectura sobre els amagatalls dels ratolins; una tertúlia per conèixer el rastre dels animals del Parc de la Serralada Litoral; un taller familiar de Land Art i una sortida al Parc per descobrir els rastres dels animals. Les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a b.alella.fg@diba.cat.

 Dimarts 19 de setembre a les 17.30 h

A càrrec de Mireia Córdoba

Descobrirem la vida i els amagatalls dels ratolins, com també coneixerem en Frederick, un ratolí de pestanyes caigudes i aire melancòlic, a qui felicitarem tot preparant-li un regal que el pugui emocionar.

El Laboratori de lectura és una experiència que convida als infants i a les seves famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura i el plaer de llegir i permet acostar-se als llibres des de molts punts de vista.
 
Públic: Infants de 5 a 7 anys acompanyats de les seves famílies.

És gratuït però cal inscripció prèvia a la biblioteca: b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades

 Dijous 28 de setembre 19 h

A càrrec de Gabriel Barreras, educador ambiental i ambientòleg.

Vols conèixer els animals del teu entorn? Aprèn a través de les seves traces quines espècies podem trobar, i quins són els seus costums.

Vine a revelar-los..
 
Sessió on ens iniciarem en el món dels rastres, per poder identificar els que ens trobarem en una ruta per les muntanyes d'Alella, programada dissabte 7 d'octubre.

 Divendres 6 d'octubre 17.30 h 

A càrrec de Mireia Córdoba.

Amb elements de natura, introduirem el taller ensenyant obres primitives, per exemple d'aborígens australians, fins a arribar a peces d'artistes que incorporen la natura a l'art (Guinovart, Perejaume o Barceló).
Els elements naturals, branquetes, fulles, escorces o flors,  serviran de base per crear una atmosfera o paisatge imaginari sobre suport paper, fent ús de rostres, cossos, etc., que posin l'accent en el realisme i el joc.
 
Públic: a partir de 5 anys acompanyats de les seves famílies.

És gratuït però cal inscripció prèvia a: b.alella.fg@diba.cat / 935559055. Places limitades.

      Dissabte 7 d'octubre de 10 h

    A càrrec de Gabriel Barreras, educador ambiental i ambientòleg.

    Si vols conèixer els animals del teu entorn i posar en pràctica la identificació de les seves traces, vine a la sortida preparada d'un itinerari circular de 3h –recorregut d'entre 7 i 8 km-, de baixa dificultat i amb un desnivell de 330-400m.
     
    Necessitats: calçat i roba còmode per caminar, aigua i aconsellable: càmera de fotografia, binocles, llapis i llibreta.

    Punt de sortida: Biblioteca Ferrer i Guàrdia

    Inscripció prèvia a: b.alella.fg@diba.cat / 935559055.  Places limitades

    Edicions anteriors: 

    Pujar al principi de la pàgina