X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 24 de febrer de 202124.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Més d'un segle de programes de Festa Major a l'abast de tothom
Programa Festa Major 1903

Un centenar de programes de la Festa Major de Sant Feliu d'Alella, compresos entre els anys 1900 i 2017, ja poden ser consultats  a través d'Internet gràcies a la seva digitalització i inclusió en la plataforma Trencadís, un dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té per objectiu promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques. 
És tracta d'un recurs que ofereix la Diputació de Barcelona i que la Biblioteca Ferrer i Guàrdia ha aprofitat per treure a la llum i posar a l'abast de tothom el ric i ampli material de la programació festiva que guarda en els seus arxius. El fons documental de la biblioteca es complementa amb el material procedent de col·leccions particular que han cedit diferents veïns i veïnes del municipi. 

Per accedir només cal anar al web https://trencadis.diba.cat/Trencadis/ 

Els objectius del Trencadís són:

  • Promoure i difondre la cultura local facilitant l'accés a tot tipus de materials culturals i de qualitat, nascuts digitalment o bé impresos i digitalitzats posteriorment.
  • Donar a conèixer col·leccions úniques i/o poc conegudes del patrimoni de les biblioteques
  • Preservar aquells documents antics que tenen un estat físic delicat.

La plataforma conté els documents de fons locals, tant històrics com actuals, conservats a les biblioteques: publicacions periòdiques, cartells, programes de festa major, fotografies, enregistraments sonors i vídeos. La incorporació de nous títols és contínua, i estan organitzats en col·leccions temàtiques.

Pujar al principi de la pàgina