Escrit Primàries Alella. Maig 2024. "Habitatge asequible, digues, Alella"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • La dificultat d'accés a un habitatge assequible al nostre municipi és un tema que ens preocupa molt intensament. No és un problema local, a tot el nostre entorn és una de les principals preocupacions de la ciutadania, però no podem deixar que aquesta situació vagi empitjorant.

    Primàries Alella pensem que arreglar-ho necessita alternatives imaginatives, molta voluntat de resoldre la situació i la implicació de la població.

    Creiem que parlar les coses és la manera de començar a resoldre-les, així que comencem a treballar per organitzar una segona trobada DIGUES, ALELLA sobre el tema de l'habitatge assequible, on podrem posar en comú iniciatives, projectes o idees que puguin facilitar l'accés a l'habitatge a persones d'Alella que ara mateix no poden accedir-hi. Ho farem, com a la primera trobada DIGUES, ALELLA, en forma de taula rodona on tothom serà benvingut i esperem que de la conversa i debat puguin sortir idees que ens ajudin a definir un projecte per pal·liar la manca d'habitatge assequible a Alella.

    Per altra banda, Primàries Alella vam ser presents a l'acte d'homenatge als represaliats pel franquisme a la Plaça Antoni Pujadas, ho vam fer de mans de la secció jove del grup municipal, els joves prenen la iniciativa. 

    La nostra no era una commemoració nostàlgica de la segona república espanyola, era un record sentit a tots aquells que van patir repressió i escarni a mans de les autoritats franquistes. Era també una crida a la reclamació d'un estat propi, una República Catalana que ens permeti sobreviure com a nació i poder deixar als nostres fills i nets una societat millor.

    Primàries Alella, com a representant de l'AMI a l'Ajuntament d'Alella vam portar al ple d'abril una moció en suport al Congrés de Cultura Catalana, ara que aviat se celebrarà el 50è aniversari del primer congrés que es va fer entre els anys 1975 i 1977. Aquest nou congrés vol posar sobre la taula els reptes que els països catalans tenim per afrontar el futur com a comunitat plural i diversa, que generi una identitat compartida, consistent i atractiva, també situar la cultura catalana en el context internacional i potenciar la seva projecció europea.

    En el moment de llegir aquestes paraules, és possible que ja s'hagin celebrat les eleccions al Parlament de Catalunya. Esperem que serveixin per clarificar la voluntat majoritària del poble català i que els nostres representants polítics estiguin a l'altura de la fita històrica que decidirà el futur del nostre país.

Pujar al principi de la pàgina