Escrit Alella Primer-PSC. Maig 2024. "12 M Catalunya decideix"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Aquest 12 de maig, estem cridats a participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. I incidim en el concepte, ja que la participació va més enllà de votar. Implica un compromís actiu amb la societat i el procés polític. Valorar la influència del vot.

    Més enllà de demanar una rendició de comptes passats quatre anys, la nostra intervenció comença aquests dies. Setmanes d'escoltar i llegir programes amb rigor, mirada ampla i pensament crític. Si hem de donar el poder de la nostra confiança i representativitat a algú, aquesta decisió mai pot ser a la lleugera. Les persones, la justícia i el benestar social, la sostenibilitat ambiental i una alta qualitat dels serveis públics és el que prioritzem els socialistes i, per tant, la nostra aposta pel pròxim govern és molt clara i honesta.

    Vam poder assistir a un acte del PSC que el company i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa va fer a Mataró, acompanyat de l'estimada maresmenca Alícia Romero, segona en la candidatura. El tarannà d'Illa és el mateix que li coneixem com a ministre de Sanitat. La cara visible del Gobierno durant la crisi del COVID-19. L'home que transmetia tranquil·litat en aquells moments incerts en que s'havien de prendre decisions amb convenciment. El mateix Illa que treballa des de l'oposició com si d'un govern es tractés d'ençà que el president Aragonès prengués possessió. Sense estridències, sense confrontacions amb fermesa defensant les idees, però com ell mateix va dir a l'acte, amb la consciència que fer política té molt més a veure amb escoltar que amb dir. Amb entendre que l'honestedat i el reconeixement de la resta de realitats és la forma que ens veiem com a iguals.

    L'Alícia, és el contrafort perfecte, com a dona d'acció, d'intel·ligència i paraula i actuació directa per combinar amb el reflexiu, noble i constant Salvador Illa. Si com sembla, el PSC torna a ser la llista més votada, estarem d'enhorabona podent tenir-los a ells com a representants del poble de Catalunya. Van anar desgranant el programa amb què destaquem aquí alguns dels punts que posen de manifest la importància que donem els socialistes a posar al capdavant a les persones i la justícia social: Creació de 10.000 places d'escola bressol, reduir al 50% el temps de valoració del grau de dependència, 200.000 d'habitatge protegit, 3.500 M€ en infraestructures de l'aigua i incrementar fins a 22.000 efectius de mosses i mossos d'Esquadra, destinar l'1% del PIB a l’àmbit de la investigació i universitari. 

Pujar al principi de la pàgina