Escrit ERC+SxA. Maig 2024. "Homenatgem la nostra gent gran, el mes de maig i cada dia de l´any"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Fins a quin punt és important la nostra gent gran i els recursos públics que hi destinem? Ho són moltíssim! Per això, des d'ERC Sumem per Alella ho tenim molt clar: el benestar de la ciutadania d'Alella, i concretament el de les persones grans, és una línia vermella que ni traspassem ni traspassarem, perquè no perdem de vista els valors republicans que ens mouen i que posen les persones al centre de les nostres polítiques. 

    Aquesta és la principal raó per la qual ni entenem ni compartim que altres formacions polítiques no haguessin aprovat els pressupostos de la Generalitat, que destinaven més diners que mai en tota la història de Catalunya als Drets Socials, perquè ens haurien permès tenir més places residencials per a la gent gran, més professorat a les escoles públiques i més professionals de la salut als centres hospitalaris, per exemple. La mirada esbiaixada i partidista d'alguns va fer, també, que avui no tinguem les inversions necessàries per fer front a la sequera. 

    Des d'Alella, però, nosaltres continuarem treballant, a través de les polítiques que ens identifiquen com a municipi cuidador, perquè tothom tingui la millor qualitat de vida i el màxim benestar possible. És per aquesta raó que dia rere dia dediquem esforços titànics al vessant assistencial, una part molt important de les polítiques adreçades a la gent gran, apostant de ple per la teleassistència, pel Servei d'Atenció Domiciliària, pels Àpats a domicili i per la coordinació màxima amb els centres sociosanitaris, entre moltes altres coses. 

    Tot i la gran aposta per l’àmbit assistència, però, som conscients que les polítiques en prevenció i per a l'envelliment actiu són tant o més importants. Per això, ens esforcem en paral·lel en projectes com els Àpats en companyia, la programació de la gent 6.0, el projecte Radars i, sobretot, donant suport a les entitats que treballen amb el col·lectiu de gent gran. Aquesta és una feina essencial i forma part de la coordinació transversal a tot l'Ajuntament. 

    Entrem de ple al mes de maig i si hi ha un moment en què la gent gran pren més protagonisme és ara, amb la Festa de la Gent Gran i el dinar d'Homenatge a la Vellesa, que arriben a la 16a i 82a edició, respectivament. El grup motor de la festa ha treballat un programa farcit d'activitats culturals, esportives i d'oci que ens faran gaudir i fer poble. Us desitgem una bona Festa de la Gent Gran 2024!

Pujar al principi de la pàgina